Студенти и преподаватели от различни специалности в Нов български университет

...
Студенти и преподаватели от различни специалности в Нов български университет
Коментари Харесай

В Симитли! Млади изследователи от Нов български университет проведоха теренно изследване, в рамките на Школа „Политики и иновации за градовете“

Студенти и преподаватели от разнообразни специалности в Нов български университет посетиха Община Симитли на теренно проучване в границите на Школа „ Политики и нововъведения за градовете “, с цел да видят от близо по какъв начин работи една община в разнообразни сфери.

Събитието бе публично намерено в киносалона на НЧ „ Св. Климент Охридски – 1922 “ - град Симитли в приветствието на кмета на община Симитли - Апостол Апостолов, уредника на събитието Председателят на Общински съвет - Симитли - Вилимир Александров, който е алумни на първото издание на Школата и сегашен студент в Нов български университет и зам. -кмета Евгения Георгиева.

В приветствието си кметът на Община Симитли Апостол Апостолов пожела на гостите от Нов български университет да бъдат здрави и стимулирани, тъй като точно младите са бъдещето. „ Вратите на Симитли са постоянно отворени за сходни начинания “, акцентира Апостолов и предложи съдействие сред Общината и Нов български университет да се трансформира в годишна традиция.

Председателят Вилимир Александров показа презентация, която имаше за цел да запознае студентите и преподавателите с Община Симитли и най – към този момент със спецификите, които открояват общината, а точно просвета, обичаи, празници, традиции, забележителности и видни персони.

В рамките на деня студентите и преподавателите от Нов български университет, с общителното подпомагане на домакините от Община Симитли, имаха опцията да посетят предприятията „ KWT Construction “ и „ Mareli Systems “, където се срещнаха с тяхната активност и научиха кое ги прави едни от най – сполучливите компании на територията на Югозападна България.

Обиколката продължи в Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий ”, където участниците в Школата бяха посрещнати от шефа Таня Янкова и зам. -директора Борислав Дафков.

След визитата в учебното заведение младите откривателите имаха опцията да посетят Центъра за настаняване от фамилен вид в село Полена, където ръководителят на звено „ Социални услуги ” към Община Симитли - Ивайло Гоцев и Мария Стойчева, която е началник на центъра, срещнаха своите посетители със обществената политика на Община Симитли.

Посещението на студентите и техните преподаватели в Община Симитли приключи с посещаване на Спортен комплекс – Симитли.Основният уредник на днешното събитие Вилимир Александров подари на своите посетители магнит и книга за Симитли за спомен.

Студентите и преподавателите останаха извънредно очаровани от видяното и споделиха, че ще им бъде мъчно да напишат плановете си и да дадат хрумвания за развиването на Симитли и превръщането на общината в новаторска, което в действителност е крайната задача в границите на Школата. Според младежите Симитли е образец за новаторски град, което в действителност затруднява тяхната задача.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР