Студеното време и силният вятър навън, сухият въздух в помещенията,

...
Студеното време и силният вятър навън, сухият въздух в помещенията,
Коментари Харесай

Как правилно да се грижим за кожата си през зимата

Студеното време и мощният вятър на открито, сухият въздух в пространствата, внезапните промени в температурата и влажността - всичко това се отразява отрицателно на положението на кожата ни. За да оцелеем в най-студения сезон на година, без да навредим на кожата си, би трябвало да се придържаме към специфични зимни грижи.

Всеки път, когато излезем от топло помещение на открито и назад, клетките на епидермиса изпитват така наречен термичен потрес, заради внезапна смяна в температурата и влажността. Много специалисти считат, че това е главната причина за дехидратация на кожата. Ето за какво през студения сезон би трябвало да се обърне особено внимание на овлажняването и регенерирането на клетките.

Утринна грижа

С настъпването на студеното време е целесъобразно да употребявате артикули с мастни съставни елементи (например Кокосово масло, масло от Шеа, Авокадо и др.), които възвръщат целостта на хидролипидната преграда на кожата, като я защищават от загуба на влага. Важно е да запомните, че е целесъобразно да завършите утринната грижа два часа преди да излезете на открито. Останалата влага от серуми и кремове би трябвало да се изпари от повърхността на кожата.

Между другото, гримът (фон дьо загар и пудра) през зимата ще служи като спомагателна отбрана за вашата кожа. Винаги избирайте качествена козметика с потребни за кожата съставки.

Вечерна грижа

Не мийте лицето си с гореща вода и използвайте сапуни и почистващи препарати, които не изсушават кожата ви..

Преди да си легнете, не забравяйте да нанесете нощен крем с успокоителен или овлажняващ резултат, с цел да бъде кожата ви красива, сияйна и предпазена.



Маски

Правилният избор на маска за лиже може да помогне на кожата ви да си върне своя искра и разтегливост. Затова не пропускайте опцията да поглезите кожата си един път или два пъти седмично. Изберете подхранващи и ревитализиращи маски.

Маската ще върне мекотата и кадифеността на кожата и най-важното - ще възвърне плътността на кератиновия пласт, която неизбежно се трансформира, когато температурният режим се промени от топъл към леден и назад.

Грижете се за устните си

Винаги носете със себе си специфичен подхранващ еликсир за устни. Той ще ви достави дълготрайна хидратация и прохлада.

Не забравяйте ъглите на устата си: те постоянно се лющят

За да се погрижите за нежната кожа на клепачите, още веднъж изберете подхранващи кремове и балсами, само че основани особено за тази област. Редовните кремове могат да причинят отичане, заради задържащи влага съставки или наличие на липиди. Ако сте прекалили малко, когато изцеждате продукта, нанесете останалите капки върху кожата над горната джука, с цел да предотвратите фините бръчки към устата.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР