Студеното време буквално изсмуква живота от батерията на електромобилите. Всеки,

...
Студеното време буквално изсмуква живота от батерията на електромобилите. Всеки,
Коментари Харесай

Как се зарежда електромобил на -35 градуса

Студеното време безусловно изсмуква живота от батерията на електрическите автомобили. Всеки, който е сядал зад кормилото при негативни температури, а още повече и при мъгла или вятър, знае, че разходът на сила може да се усили доста и да трансформира пътуването в същинско предизвикателство.

В резултат на извънредно сериозните студове, които връхлетяха Северна Америка и най-много Канада през миналите 10-на дни, водачите на напълно електрически коли бяха изправени пред съществени проблеми, включително и на зарядните станции. Видео-материали с " бедстващи " притежатели на разнообразни представители на Tesla обиколиха интернет и даже доближиха до национални телевизионни ефири.

Толкова ли обаче е в действителност проблематично зареждането на един електрически автомобил (в частност още веднъж Tesla) в рисков мраз (от -35 до -38 градуса), в случай, че зарядната станция действа правилно, а лидерът направи всичко допустимо, с цел да си подсигурява допустимо най-високата възможност за успеваемост.

Участващият в опита електрически автомобил е моделно потомство 2022 година на Tesla Model Y AWD LR, който излиза от гараж с температура -4 градуса, а притежателят му и бордовата система вършат рационалното и " подгрява " батерията по време на пътуването до Supercharger станция на разстояние от 78 километра.

За пътуването до зарядната станция и за преподготовката на батерията за бързото зареждане, акумулаторният модул на електрическия автомобил губи 11% от заряда си, само че по-късно безусловно безпроблемно започва процеса по зареждането с над 100 kW при 40% общ заряд на батерията.

Следващите две спирки, с оптимално подгрята батерия, са на зарядни станции отвън мрежата на Tesla, и въпреки и благодарение на преходник, електрическият автомобил също няма проблем да със зареждането.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР