Студен атмосферен фронт ще премине над страната и с него

...
Студен атмосферен фронт ще премине над страната и с него
Коментари Харесай

Времето: Студен атмосферен фронт носи валежи

Студен атмосферен фронт ще премине над страната и с него ще стартира да прониква студен въздух. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток и с него ще стартира да прониква студен въздух. Въздушната маса ще е неустойчива, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места от северозапад на югоизток ще превали временен дъжд с гръмотевици. Възможни са градушки, ще има и краткотрайно увеличаване напразно.

Неустойчивото време обаче няма да се отрази значително на температурите - минималните ще бъдат сред 12° и 17°, в София към 12°, а дневните оптимални едва ще се намалят и ще бъдат в границите между 25° и 30°, в София към 25°.

Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен, по билата - североизточен вятър, който краткотрайно ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра - към 18°, а на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, първо по северното крайбрежие, а до вечерта и по южното ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максималните температури на въздуха ще са 24°-30°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:06 часа и залязва в 20:39 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 33 минути. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР