Сцените от безпрецедентният протест на феновете срещу ръководството на БФС

...
Сцените от безпрецедентният протест на феновете срещу ръководството на БФС
Коментари Харесай

Протестът срещу БФС в София обиколи света

Сцените от невижданият митинг на почитателите против управлението на БФС обиколиха света. Напрежението в центъра на София беше отразено от медиите в доста страни - от Северна Македония до Съединени американски щати и Малайзия.

Американската ABC споделя предисторията и в детайлности изяснява за какво се е стигнало до насилието, като натъртва и на виковете " Оставка " в 18-ата минута на мачовете от вътрешното състезание.

" Война в София! Стотици почитатели на разнообразни тимове от цялата страна се събраха в столицата, с цел да стачкуват против футболната асоциация на страната, която взе решение мачът довечера (16.11.) да бъде без аудитория ", пишат в Гърция.

" Хиляди български почитатели излязоха на улиците в София и стачкуваха поради метода, по който се ръководи българския футбол от БФС. В митингите са взели участие почитатели на доста български клубове, а митингът в един миг прерастна в принуждение ", написаха в Сърбия.

" УЕФА постанови мачът в София да се играе при закрити порти след искане на националната федерация, която се притеснява от възможни проблеми след апела на почитателите за огромен митинг против Българския футболен съюз (БФС), ранените са минимум 15 ", по този начин отразяват събитията в Малайзия.

В Унгария също не пропуснаха да отразят това, което се случи паралелно с футболния мач, след който унгарците се класираха на европейското.

" Както е известно, демонстрацията беше авансово обявена от фенските групи, след което от българската федерация уведоми УЕФА, че полицията не може да подсигурява безпроблемното образуване на мача и ще разреши единствено дуелът да се организира без фенове и отвън София. Тогава стартира необикновен фарс, в края на който мачът се организира в столицата ", написа локално издание.

" Българските почитатели упорстват за оставката на управлението на федерацията, отпред с президента Боби Михайлов, който съгласно тях безмълвно е следил упадъка на българския футбол през последните 18 години.

Около половин час преди мача почитателите започнаха да хвърлят факли и фойерверки по полицията, след което полицията продължи напред с водни оръдия. Това, което отличава този митинг е неговият неповторим фронт и невъобразимото досега единение на почитателите на всички клубове. Това е рядка коалиция от почитатели на локални клубове и огромни противници ", написаха в Босна и Херцеговина.

" Решението мачът довечера да се играе пред празен стадион в София, заобиколен от 1600 служители на реда в екипировка за битка с безредиците, беше последната капка, която разгневи от дълго време недоволните почитатели ", пишат в Северна Македония.
 33-има са арестувани за безредиците в София, има и малолетни
33-има са арестувани за безредиците в София, има и малолетни

Градът щеше да пламне, безапелационни са от СДВР
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР