Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа Локо

...
Сценичните работници от Софийската опера и балет, оставили надписа Локо
Коментари Харесай

Сценичните работници сами признали за надписа „Локо София“ в Япония, глобяват ги

Сценичните служащи от Софийската опера и балет, оставили надписа „ Локо София ” на емблематично място в Япония, в действителност не са осквернили мемориала за жертвите от Хирошима. Надраскана със спрей била пластмасова стена, която се намирала на огромно разстояние от емблематичната постройка и ограничавала достъпа до тревна повърхност поради градеж. Това изясни пред NOVA шефът на операта акад. Пламен Карталов.

Той добави, че провокиралите абсурда са отстранени от работа, а от страна на японските управляващи ще им бъде наложена единствено санкция за дребно безчинство.

„ Тази нервност потегли от България ”, безапелационен бе акад. Карталов. Той описа, че двамата чиновници на Софийската опера сами са отишли в полицията, с цел да признаят виновността си. Те не били търсени от управляващите. В полицията били сюрпризирани и споделили, че за пръв път отиват някой самичък да признае виновността си за сходно нещо. А униформените даже се разсмели, когато разбрали, че надписът в действителност е името на футболен тим.

Акад. Карталов увери, че случилото се не може да заличи триумфа, който артистите ни пожънали в страната на изгряващото слънце. Те изнесли 11 представления на „ Турандот ” и „ Кармен ” в разнообразни градове. Аплодирали ги общо 25 000 фенове. Това е седмото турне на Софийската опера и балет в Япония.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР