Сцената е готова за първия дебат на републиканските кандидати от

...
Сцената е готова за първия дебат на републиканските кандидати от
Коментари Харесай

Осем кандидати за президент се изправят в първия дебат на Републиканската партия, Тръмп не е сред тях

Сцената е подготвена за първия спор на републиканските претенденти от акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година Републиканският народен комитет заяви, че осем претенденти са изпълнили условията, с цел да се изправят един против различен в сряда вечерта в Милуоки, Уисконсин.

Това са губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, сенатор Тим Скот от Южна Каролина, някогашният губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, предприемачът Вивек Рамасвами, някогашният вицепрезидент Майк Пенс, някогашният губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, Дъг Бъргам, губернатор на Дакота и някогашният губернатор на Арканзас Ача Хътчинсън.

Големият отсъстващ е Доналд Тръмп, който е любимец за номинацията на Републиканската партия.

 
През уикенда Тръмп разгласи публично решението си, заявявайки в обществената си мрежа, че няма да взе участие в дебата, както и в идващите от цикъла. Той също по този начин уточни, че е малко евентуално да подпише заричане, с което се ангажира да поддържа различен претендент, с изключение на самия себе си.
Мег Кинард – политически кореспондент на Асошиейтед прес 

Тръмп аргументира отсъствието си от първия спор с това, че е изкарал сполучлив мандат като президент и че има огромна преднина пред противниците си за номинацията на републиканците.

Въпреки задаващите се каузи против него, предприемачът счита, че елементарно ще завоюва вътрешнопартийната конкуренция.

Втори ефирен спор сред претендентите в Републиканската партия е плануван за 27 септември в Президентската библиотека „ Роналд Рейгън “ в Сими Вали, Калифорния.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР