Струва ни се , че някои хора имат късмет във

...
Струва ни се , че някои хора имат късмет във
Коментари Харесай

Животът не е лотария: Какво да правим, за да имаме постоянен късмет

Струва ни се, че някои хора имат шанс във всичко. Те се реалокират от една сполучлива работа на друга, познават всички верни хора, залозите им постоянно се изплащат. Дори и да се провалят, всичко свършва в тяхна изгода. Късметът е суперсила, само че това не е всичко. Късметът идва, когато хората изградят тактика за превъзмогване на несигурността.

Според Барнаби Марш, създател и сътрудник на Saint Partnersи някогашен теоретичен помощник в Принстънския институт за перспективни изследвания, шансът не е суперсила, има малко общо с обичайното " на някого постоянно им върви ". Хората са късметлии не тъй като щастливите случки се " залепват " към тях - това не трае дълго. Постоянен шанс е вероятен, когато хората стратегически се приспособяват към несигурностите на живота.

" Някои хора имат доста по-голям шанс от други, тъй като схващат същността на шанса и по какъв начин работи ", споделя Марш. Той прибавя, че такива хора са по-склонни да бъдат готови, да имат по-добри благоприятни условия и да употребяват по-добре шанса, когато са изправени пред него.

Ако се опрем на метафората, не става въпрос за това по какъв начин хора късметлии постоянно хвърлят печелившите зарове. Основното нещо е, че те схващат разпоредбите на играта и употребяват тази информация, с цел да създадат подобаващи залози още преди заровете да са в ръцете си.

Как да се уверяваш, че не избираш най-трудния вид? Марш предлага четири метода за привличане на шанса, написа bigthink.com.
 Снимка 348313
Източник:

Излезте на обществено място, с цел да ви виждат

Възможността поражда шанса, само че късметлиите не чакат да се появи такава опция един път в живота. Те търсят най-различни други възможности и по-късно употребяват тези, които по-добре дават отговор на уменията и актуалната обстановка. Излизат при хората, построяват връзки и споделят гении с други хора.

" На инцидентния наблюдаващ наподобява, че шансът просто е паднал от небето ", споделя Марш. - Но в действителност, това е целеустремен развой на излизане на ярко. Ставаш прочут поради уменията си. Хората те виждат и се интересуват от теб. "

Помислете за сполучливи политици. Те поддържат обширни мрежи от контакти, които ги свързват с благотворителни организации, предприятия, асоциации и публични услуги. Тези връзки им дават благоприятни условия под формата на поддръжка, запаси, информация и евентуални планове. Вярно е, че в политиката такива мрежи могат да бъдат сглобяеми от сполучлив родител или наставник. (Семействата Буш и Кенеди са доказателство, че от време на време в живота, не е значимо единствено това, което си а кой е татко ти.).
 Снимка 325189
Източник:

Фокусирайте се върху резултатите, а не върху събитията

Размишлявайки върху житейските истории на късметлиите, съществува заплаха да се направи неправилно умозаключение, че един благополучен късмет в живота на индивида е трансформирал всичко. Но шансът не се катализира от едно събитие. Всичко е в това по какъв начин хората употребяват тази щастлива опция.

" Различните резултати в живота имат последствия, които ни засягат негативно или позитивно ", сподели Марш. Толкова доста области от живота, в които разчитаме на шанса, водят до злополучни последствия. И от време на време мислим, че в този момент нямаме шанс, само че в действителност изпитваме лавина на шанса. "

Например, спечелването на
лотария. Ако се концентрирайте върху събитието, наподобява, че спечелилият е имал необикновен шанс - посредством единствено на шест нормално той е блъснал джакпот, преизпълнен шестцифрена сума.

Но някои спечелили от
лотарията не се възползват от този шанс. Те пропущат щастливия си късмет в живота и историите им приключват с покруса. Похарчили са милиони, изгубили връзки, а в някои случаи са се озовали в даже повече задължения, в сравнение с преди облагата. (Въпреки че, едно изследване откри, че множеството спечелили в лотарията въпреки всичко са удовлетворени от живота.)

Всичко е поради резултата. Става въпрос за това какъв брой добре шансът се употребява за основаване на нов шанс в бъдеще, твърди Марш.
 Снимка 403400
Източник:

Минимизиране на риска

Уейн Грецки един път сподели: " Нито един от тези изстрели, които не си направил, няма да доближи задачата. " Достатъчно заслужено, само че си коства да сложим афоризма на великия състезател в подтекст. Грецки не се трансформира в хокейна легенда, тъй като направи ненормални изстрели от центъра на игрището. Успехът му се основава на стратегически дейности, които усилиха възможностите на тима за отбелязване на гол.

Така е с тези, които намират шанс. Те не поемат опасности от вида " всичко или нищо ", надявайки се на най-хубавото. Вместо да се оставят на това, което е предопределено да се случи, те управляват това, което могат, и свеждат до най-малко рисковете от утежняване, като имат проект Б (и проект В, в случай че е необходимо) в запас.

Успешните приемащи риска първо се твърдят, че нищо пагубно няма да се случи, в случай че рискът не е оневинен Те са в положение да разнообразят последствията от този риск.

Марш съпоставя тази тактичност със игралните автомати. Неслучайните късметлии не просто дърпат лоста и се надяват, че три череши ще паднат. Те подреждат допустимо най-вече череши авансово, и натискат лоста единствено за тези, които са отвън техния надзор. И в живота, за разлика от
казината, тази тактика не е машинация, а най-ефективният метод за игра.
 Снимка 337417
Източник:

Бъдете великодушни с шанс а

Както споменахме, щастливите хора търсят разнородни благоприятни условия и по-късно употребяват тези, които най-добре дават отговор на техните потребности. Но те не разрешават неизползвани благоприятни условия да лежат бездейства. Споделят шанса си с другите.

" Колкото повече шанс създавате за себе си, толкоз повече шанс получавате за другите ", споделя Марш.

Това основава механизъм за противоположна връзка. В ръцете на верните хора опциите порастват и се развиват. Това основава още повече благоприятни условия, които се предават на още повече хора. С течение на времето, може би, те ще се върнат при всеки, който е обвързван с тях. Късметът е монета, а дребните вложения през днешния ден порастват и носят големи облаги на следващия ден.

" За това споделяме: " Късметът не е игра на една врата. Има задоволително за всеки ", приключва Марш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР