Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е бил

...
Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е бил
Коментари Харесай

Ген. Станчев: Струва ми се, че атентатът срещу Гешев не е истински, а камуфлаж

Струва ми се, че атентатът против Гешев не е бил същински, а инсценировка. Ако в действителност е изработен подобен опит, е бил за единствено да алармира нещо. Това сподели някогашният началник на НСО ген. Красимир Станчев в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Той уточни обстоятелството, че Иван Гешев е изискал и колата да му бъде заменена с брониран автомобил, по-късно пътува към София вместо към Турция. „ Въпросният специалист от Израел е пристигнал час и половина преди гърмежа. Всичко това поддържа версията за инсценировка. Този гърмеж не е могъл да убие основния прокурор. Може да се намерения за инсценировка. За мен би било обидно, в случай че е по този начин. След като се вози на брониран автомобил, има информация за риск за неговата сигурност “, разяснява той.

Той уточни, че бронираният автомобил би трябвало да се движи с оперативна кола зад него. В случая е имало автомобил с превантивна функционалност, само че не и пилотна. „ Първата кола ревизира трасето на малко разстояние преди напредване на охраняваното лице. След като е трябвало да понижи, с цел да вземе въпросния завой, по какъв начин може да не се забележи нещо, което е на 1,5 метра от пътя, аз бих имал искания към охранителя в нея “, съобщи Станчев. Според него в тази ситуация защитата не е работила професионално.

По думите му не е обикновено равнището на сигурността на автомобила на основния прокурор да е по-голямо от това на президентския. Същите профилирани коли се употребяват и за защита на задгранични делегации.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР