Строителството на язовир Кюстендил, довършването на Коридор № 8, на

...
Строителството на язовир Кюстендил, довършването на Коридор № 8, на
Коментари Харесай

Мащабни инфраструктурни проекти в областта и инвестиции в културни обекти са приоритетите на Бойко Клечков

Строителството на язовир Кюстендил, довършването на Коридор № 8, на ХГ „ Владимир Димитров-Майстора ”, решение на казуса с водоподаването в Бобов дол са единствено част от целите на лидера на листата на Българска социалистическа партия за 10 МИР Кюстендил Бойко Клечков.





„ В момента бобовдолци пият най-скъпата и най некачествената вода, защото огромна част от водопровода, който доставя Бобов дол, минава през напоителни системи – открити канали, влиза в язовир Дяково, а от там е на помпи, които работят на електричество. Именно по този метод се натоварва популацията със скъпа вода, а решение има и то е построяването на водопровода Самораново – Бобов дол ” съобщи Клечков.



Той е безапелационен, че с реализацията на този план ще бъдат позволени три казуса – водохващането на самото Самораново, ще бъде екипиран с вода новостроящият се затвор в селото и не на последно място бобовдолци и част от кварталите на Дупница ще бъдат снабдени с качествена и чиста вода.

Вторият план, зад койтозастава Бойко Клечков, е довършването на язовир Кюстендил. Неговото създаване е почнало през 1976 година, само че повече от 50-60 години не се работи по строителството му.

„ В предният парламент направих своето изследване и зная, че довършването на язовир Кюстендил ще коства 60 млн. лева на страната. Провел съм срещи в Министерство на регионалното развитие, защото той е тяхна благосъстоятелност. С директорътна ВиК в Регионалната дирекция сме постигнали единодушие с доизграждането на язовира. В случая страната не демонстрация интерес за довършването на този план.

Информирах кмета на Кюстендил и от тази позиция аз съм направил своите приходи – моята концепция е язовир Кюстендил да се извади от собствеността на страната или респективно Министерство на регионалното развитие и да се съобщи във владението на община Кюстендил. По този метод ние ще търсим публично-частно партньорство с присъединяване на хора, които имат опция да финансират това оборудване.Предвиждаме да бъде построен на стената Водноелектрическа централа и в същото време развлекателни заведения по бреговата част на язовир Кюстендил. Това е една извънредно нужна облага за Кюстендил “, сподели още лидерът на листата на Българска социалистическа партия, Бойко Клечков.

Друг значим и наложителен план, по който ще работи е Коридор № 8 – новата жплиния, която би трябвало да свърже София със Скопие и автомагистралата от контролно-пропусквателен пункт Гюешево до автомагистрала Струма.

„ Имаше публично разискване с общините, през които ще премине автомагистралата от Гюешево до Струма, в което присъствах и аз. Обществеността би трябвало да си каже мнението къде да бъдат, да вземем за пример, детелините за община Невестино, за Кюстендил, както и за община Бобов дол.

Смятам, че в границите на 20-30 дни този абстрактен план ще бъде включен в реализацията и ние ще търсим вид колкото се може по-бързо да бъде сбъднат.

„ Държа да подчертая, че измежду цели в работата ми ще бъде и довършването на галерията „ Владимир Димитров - Майстора “. В момента виждате, че единствено една трета от галерията на Майстора се употребява, останала част е още на тухла и не може да се употребява от обществеността и гостите на Кюстендил. 3700 са платната в хранилищата които няма къде да бъдат изложени. Същото се отнася и за някои обекти на историческия музея в Кюстендил

Галерията е благосъстоятелност на община Кюстендил, само че тя не разполага със средства за доизграждането на този план. В основата на Художествената изложба има разкопки, които ни дават съображение да минем на финансиране посредством Министерството на културата и да го вържем като посещаване на галерията с разглеждането на разкопките, които се намират на тази територия. безапелационен е Клечков.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР