Строителството на третия лъч на метрото и летните ремонти на

...
Строителството на третия лъч на метрото и летните ремонти на
Коментари Харесай

Какви са алтернативите за шофьорите в София при летните ремонти?

Строителството на третия лъч на метрото и летните поправки на огромни и основни за трафика улици и булеварди, безспорно се оказват предизвикателство за изобретателността на множеството водачи. А столичният бул. „ Пенчо Славейков “ е следващото такова в интервала на идващите два месеца.

Заради строителството на третия метродиаметър и ремонт в региона, затворено за придвижване ще бъде кръстовището с ул. “Свети Георги Софийски “. Следващите 60 дни ще са основни за облекчаването на трафика в бъдеще предвид на това, че следва построяването на подлез и входове към метростанцията на Медицинска академия, както и ремонт на пътното платно на булеварда.

Алтернатива за водачите в интервала на ремонта могат да бъдат улиците „ Константин Иречек “ и бул. “Прага “. Важно е да уточним, че поради местоположението на строителния обект и обстоятелството, че той се намира наоколо до няколко огромни лечебни заведения ще бъде основана и специфична организация на придвижването за колите за спешна помощ.

Добрата вест е, че от средата на септември, когато и трафикът се чака да е в пъти по-интензивен в сравнение с в този момент, ще имаме напълно ремонтиран нов бул. в сектора от бул. “Прага “ до бул. “Витоша “.

Ремонтни действия започнаха и на столичния бул. " Монтевидео ". Разширението му, което стартира още предходната година с реорганизация на трасето към " Нов български университет ", продължава. Този път обиден от ремонтните действия ще е секторът от ул. „ Боряна “ до бул. “Никога Петков “.

Наред с новите поправки, би трябвало да напомним и за настоящите, които неизбежно затрудняват придвижването в столицата. Най-големите от тях са този на бул. " Васил Левски, който се пресича с различен основен план, а точно цялостната реорганизация на ул. " Граф Игнатиев ". Сериозни тапи и промени в маршрута на градския превоз има и на столичния бул. " България ", където тече замяна на релсовия път.

Сроковете са стриктни-санкциите също, безапелационни са от Столичната община. Сериозни санкции чакат фирмите-изпълнители, в случай че датите за стартиране на строителните обекти не бъдат изпълнени. Изключително скъпо - 75 000 дневно ще коства на всяка компания, в случай че дейностите по реконструкциите се просрочат. До 300 000 лв. пък е санкцията, в случай че качеството не дава отговор на условията. И тук се акцентира, че дефектите са за сметка на изпълнителя в интервала на гаранционния период.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР