Строителството на плавателния канал Истанбул ще струва на Турция с

...
Строителството на плавателния канал Истанбул ще струва на Турция с
Коментари Харесай

Колко ще струва на Турция грандиозният проект за плавателния канал Истанбул

Строителството на плавателния канал " Истанбул " ще коства на Турция с 5 милиарда $ повече от авансово плануваната сума, съобщи министърът на превоза на страната Адил Караисмаилоглу, представен от Sabah, написа Лента.ру.

Според новите калкулации, цената на грандиозния план ще доближи 20 милиарда $.

" Един от най-важните планове в света рано или късно ще бъде осъществен. Това е нужда ", тварди турският министър. По думите му, реализацията на плана ще докара до доста понижаване на натоварването на трафика през протока Босфора.

Плавателният канал " Истанбул ", откакто бъде издигнат, ще даде опция за прекосяване от Мраморно море към Черно море на до 85 хиляди кораба годишно. По-рано беше обявено, че строителството на оборудването е планувано да завърши през 2023 година.

Предвижда се регламентът на Конвенцията от Монтрьо, да не се рапростира на корабоплаването през канала " Истанбул ". Въпросната Конвенция, систематизирано казано, планува ограничавания върху тонажа на военните кораби, които могат да минават през проливи през спокойно време.
 Проектът на Ердоган, който надминава всичко до момента
Проектът на Ердоган, който надминава всичко до момента

Турският президент Ердоган има нов мегапроект - ще строи втори Босфор. Каналът " Истанбул " е просто фантазия за вложителите, само че за доста от жителите на 16-милионния град той може да се трансформира в същински кошмар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР