Строителството на новия булевард “Васил Левски във Варна, както и

...
Строителството на новия булевард “Васил Левски във Варна, както и
Коментари Харесай

GPS навигация може да реши проблема със задръстванията във Варна

Строителството на новия бул. “Васил Левски ” във Варна, както и рехабилитацията на други булеварди, които са част от огромните инфраструктурни планове в града, провокират километрични тапи. Заради осъществяването им постоянно се постановат промени в организацията на придвижването. Недостатъчната информация за пренасочване на трафика води до образуването на колони от коли по централни кръстовища. Как може да се избегнат тапите и да се усъвършенства организацията на придвижване в разгара на ремонтите – за това беседваме с Иван Михайлов, шеф на таксиметрова компания, в рубриката “Гласът на града ”.

Варна

Иван Михайлов от близо 30 години е в областта на таксиметровите услуги. И като всички работещи в сектора, познава най-добре проблемите на инфраструктурата в града.
Иван Михайлов – шеф на таксиметрова компания във Варна: Радвам се, че доста от нещата, които са ни тормозили, се оправят и в случай че не бъдат направени тези разширения на улиците, усъвършенствания на светофарни уредби и кръстовища, нещата ще отидат на доста по-зле.
През последните две седмици в региона на автогарата в града се образуват километрични тапи поради новостроящия се бул.. Според Иван Михайлов този проблем може да бъде избегнат с GPS навигация, каквато е въведена от дълго време в чужбина.
Иван Михайлов – шеф на таксиметрова компания във Варна: И когато човек се качи в колата си и тръгне да пътува за избрана точка, преди да влезе в задръстването да бъде предизвестен. Тук е моментът, където могат да се намесят и Община Варна, а уповавам се и хората, които се занимават и поддържат този вид навигации с една по-добра връзка сред тях самите.
Според Иван Михайлов построяването на новия бул. “Васил Левски ” ще облекчи трафика, само че няма да реши изцяло казуса.
Иван Михайлов – шеф на таксиметрова компания във Варна: Преди време имаше планове за втори Аспарухов мост, с цел да може тази артерия да бъде удължен. Иначе най-вероятно ще се получи една запушалка в края на тази артерия и не знам дали ще могат да бъдат поети всички пътуващи.
Иван Михайлов е от жителите, подготвени да изтърпят неудобствата от ремонтите, стига Варна да стане един по-удобен и чист град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР