Строителството на две нови детски градини ще започне тази година

...
Строителството на две нови детски градини ще започне тази година
Коментари Харесай

Започва строителството на две нови детски градини в Пловдив

Строителството на две нови детски градини ще стартира тази година в Пловдив. На заключителен стадий е разширението на ясла " Веселушка " в регион " Източен ". Това са част от ограниченията, които общината подхваща, с цел да се реши най-малко частично казусът с непрестанно увеличаващата се потребност от нови места в градините.

Пловдив

В централната градска част няма опция да се строят нови ясли и градини, по тази причина от община Пловдив търсят терени в периферията.
Инж. Иван Тотев, кмет на Пловдив: Или с уголемение на съществуващи здания, или с унищожаване на остарели здания, както ще бъде казусът с детска градина " Каменица ". За да може това да се случи, би трябвало да подготвим групи, които да поемат децата във времето, в което ще има строителство.
След разширението си от тази есен детска ясла " Веселушка " ще има две нови групи.
Лиляна Паскова, шеф на детска ясла " Веселушка " - Пловдив: В момента има искащи някъде към 100 деца в допълнение за септември месец.Общо към 90 деца ще бъде новата ясла в шестте групи.
За строителството на новото крило са изхарчени 470 000 лв..
Николай Чунчуков, кмет на регион " Източен " в Пловдив: Вече към 70% от дейностите са изпълнени. Остават преградни стени. Голяма част от инсталацията към този момент е изпълнена.
Още близо 7 млн. лв. ще бъдат заделени за построяването на филиал с 4 групи към детска градина " Чайка " и строителството на напълно нова градина за 200 деца. Тя ще се намира на бул. " Александър Стамболийски " в най-многолюдния регион на града " Южен ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР