Строителни работници в североизточна Флорида откриха част от историята от

...
Строителни работници в североизточна Флорида откриха част от историята от
Коментари Харесай

„Невероятна находка“: Пътните екипи на Флорида откриват лодка от 19-ти век, заровена в Сейнт Августин

Строителни служащи в североизточна Флорида откриха част от историята от 19-ти век, заровена под най-стария град в Съединените щати.

Екипите на Министерството на превоза на Флорида копаеха като част от настоящия план за възстановяване на дренажа в центъра на Сейнт Августин на 5 октомври, когато откриха съвсем недокоснат транспортен съд, прикрит в мръсотията, се споделя в известие на отдела.

Претърпялата корабокрушение лодка – открита на повече от 8 фута подземен – беше изцяло извадена и сложена на влажен склад до сряда, споделиха чиновници на отдела.

Риболовната лодка е открита на щатски път A1A покрай Моста на лъвовете в града, прочут като „ най-старото непрекъснато обитаемо населено място от европейски и афро-американски генезис “ в Съединени американски щати, съгласно уеб страницата на историческия град.

Служители на DOT споделят, че считат, че корабът датира от към средата до края на 1800 година

„ Вярваме, че плавателният съд може да е потопен ненадейно и с течение на времето да е бил покрит “, сподели Грег Еванс, секретар на Дистрикт 2 на отдела, в изказване. „ Ето за какво беше непокътнат толкоз добре – беше капсулиран в пръст и тиня, тъй че нямаше въздушен контакт, с цел да се разложи. Това в действителност е невероятна находка. ”

Транспортният отдел подписа контракт с SEARCH (Southeastern Archaeological Research Inc.) като част от своя план за възстановяване на дренажа заради историческия темперамент на региона на Сейнт Августин, споделиха чиновници.

SEARCH, която твърди, че разполага с най-големия екип по морска археология в нацията, е компания за ръководство на културни запаси, формирана от археолози, историци на архитектурата, консерватори и други специалисти.

Компанията изпраща археологически монитори на строителни обекти като този в Сейнт Августин, където могат да бъдат открити исторически находки, съгласно Джеймс Делгадо, старши вицепрезидент и началник на бранша за изследване на станцията на SEARCH във Вашингтон, окръг Колумбия.

Археолозите доктор Сам Търнър (вляво) и доктор. Джеймс Делгадо извади дънно ребро от гнездото му в централния багажник на кораба. class= Археолозите доктор Сам Търнър (вляво) и доктор. Джеймс Делгадо плъзга дънно ребро от гнездото му в централния багажник на кораба. Даниел Фиоре/SEARCH, Inc./Министерство по превоз на Флорида

Сам Търнър, основен откривател и морски археологически специалист за SEARCH, беше на място, когато върхът на багерна кофа, копаеща в изкопа, разкри напоеното с вода дърво на непредвиденото изобретение, сподели Делгадо в имейл до CNN.

„ Сам помоли оператора да спре, влезе в дупката и деликатно изстърга с мистрия, с цел да разкрие леко извито очертание на това, което незабавно разпознава като ръба на корпуса, с изместено парче дърво от рамка “, сподели Делгадо.

Делгадо, чийто археологически опит включва работа с разкопки на заровени кораби, се причисли към Търнър във Флорида, с цел да възвърне историческия транспортен съд.

„ Беше направено в детайли ръчно картографиране и премерване, само че главният фокус беше измеримо, триизмерно фотомоделиране на всички съществени градивни детайли, както и измерени фотомозайки на корпуса по време на деликатното изкопаване и демонтиране на кораба “, сподели Делгадо.

Кашалот, докаран на брега през 50-те години, фотография, непокътната в Музея на китоловците, Лажеш до Пико, остров Пико, Азорски архипелаг, Португалия, 20 век. Кашалот, изваден на брега през 50-те години, фотография, непокътната в Музея на китоловците, Лажес до Пико, остров Пико, Азорски архипелаг, Португалия, 20 век. V. Giannella/De Agostini/Getty Images

„ Използвахме вода и нежно мистрия и ръце с ръкавици, с цел да измием и изчеткаме калта, с цел да разкрием нежното дърво “, добави той.

Разследващите считат, че лодката с плоско дъно, евентуално направена от мека дървесина като бор и кедър, в началото е била дълга към 28 фута. Той е с дължина 19 фута, когато е открит, съгласно Делгадо.

„ Кърмата липсваше, когато беше открита от разкопките, погълната от морски организми от дълго време “, сподели той, описвайки я като добре построена лодка, евентуално конструирана от „ хората, които са я имали и са я работили “.

Експерти от SEARCH споделят, че лодката може да е била изоставена към края на експлоатационния си живот на мястото, което в миналото е било крайбрежията на локална река и залив.

Въздушни изображения демонстрират мястото, където археолозите откриха транспортен съд от 19-ти век във Флорида. Въздушни изображения демонстрират мястото, където археолозите откриха транспортен съд от 19-ти век във Флорида. Даниел Фиоре/SEARCH, Inc./Министерство по превоз на Флорида

Вероятно е бил заровен „ до един век “, преди екипажите да го намерят, сподели Делгадо.

„ Много крайбрежия, които са се трансформирали с времето посредством сметища, са погребали лодки и кораби “, сподели той. „ Като се има поради това, това към момента са редки находки в света на морската археология. “

Преди лодката да бъде преместена в непрекъснат дом, идната стъпка е да се стабилизира плавателният съд, съгласно Иън Паун, управител културни запаси на Флорида DOT District 2.

„ Когато толкоз добре непокътнат обект бъде открит във влажни условия, археолозите би трябвало да работят бързо, защото изсъхването на дървото ще стартира процеса на изгниване “, сподели Паун в изказване.

„ Парчетата ще бъдат следени при мокро предпазване, с цел да се стабилизират, до момента в който дефинираме бъдещите старания за опазване “, сподели той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР