Строеж на осеметажна кооперация на ул. Димитър Талев в район

...
Строеж на осеметажна кооперация на ул. Димитър Талев в район
Коментари Харесай

Строители подлудиха Кючук Париж, пловдивчани викат Инспект...

Строеж на осеметажна кооперация на ул. „ Димитър Талев ” в регион „ Южен ” изправи на нокти хората, които живеят в прилежащите блокове 1100 и 1101. 

„ Работят нонстоп даже и в следобедните часове от 14 до 16 часа, когато е неразрешено на строителните обекти да се подвига звук. За тези строители не важат ли законови разпореждания или те знаят, че няма кой да ги санкции за очевидните нарушавания? ”, възмутено попита Мария Попова.

Съседите й са на мнение, че е извънредно време на обекта да пристигна общинският Инспекторат.  Родителите се оплакват, че дребните деца не могат да заспят от грохота на багери и камиони. 

Три дни поред – в петък, събота и неделя – на градежа до „ Билла 4 ” продължаваха да работят строителните машини от 14 до 16 часа, откри репортерът на „ Марица ”. На въпрос за какво нарушават общинската разпоредба, един от служащите съобщи: „ На нас ни е позволено ”. Никой от строителите не пожела да каже кой от тях е техническият началник на обекта, който е задължен да следи за реда и спазването на законите. 



Законът за шума, както и общинската разпоредба в Пловдив категорично не разрешава на строителните обекти да се употребяват шумни действия. Но както „ Марица ” неотдавна писа, в града всеобщо се нарушават тези правила. 

Заради изкопните работи и пробутване на тръбопровод са затворени вътрешната улица към комплекса и едното платно на ул. „ Димитър Талев ”. Двама служащи от обекта, застанали на тротоара, контролират придвижването и прекосяването на пешеходци, тъй като трафикът е доста претрупан и е рисково. 



От осведомителната табела излиза наяве, че строителното позволение е издадено от община Пловдив на 30 септември 2020 година, от основния проектант Димитър Ахрянов. Хората от квартала не могат да се начудят по какъв начин върху толкоз дребен терен ще се строи жилищна постройка с ресторант, аптека, медицински център и подземни гаражи, както е посочено на табелата. И припомнят, че единствено през последните четири години наоколо са построени Оазис - 3 и две кооперации.



Възложителят на следващия бетонов мастодонт е компания „ Аримакс 55 ” ЕООД – Стамболийски, а изпълнителят на обекта „ Индустриал ремонт строй ” с механически началник Алек Едгарян. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР