Стрийминг-услугата Netflix преживя звездна 2020 година, но бумът приключи(снимка: CC0

...
Стрийминг-услугата Netflix преживя звездна 2020 година, но бумът приключи(снимка: CC0
Коментари Харесай

Netflix „потъва” от страх, че пандемията приключва


Стрийминг-услугата Netflix претърпя „ звездна ” 2020 година, само че взривът завърши
(снимка: CC0 Public Domain)

Гигантът във видеострийминга Netflix заяви за закъснение на растежа на клиентите. Акциите на компанията се сринаха. Цифрите демонстрират, че едвам към 3,98 милиона души са се записали в Netflix в интервала сред януари и март. Това е доста по-малко от плануваните 6 милиона.

Липсата на нови шоута може да е съдействала за дефицита, разясняват от компанията. Netflix чака растежът да се възвърне, защото не престават да излизат продължения на хитовите шоута. Въпреки това растежът няма да е подобен, какъвто на управлението се желае, тъй като наподобява, че пандемията затихва и все по-малко хора си стоят трайно.

Стрийминг-услугата претърпя „ звездна ” година през 2020 година, като се снабди с 15,8 милиона нови клиенти, отбелязва. Това бе резултат от взрива на Covid-19, който принуди хората по целия свят да си стоят у дома. Голяма част от растежа се дължи на пазарите в Азия, където Netflix е добавила 9,3 милиона нови клиенти през 2020 година, което е нарастване с към 65% по отношение на миналата година.
още по тематиката
Сега обаче компанията предвижда по-слаб растеж на клиентите отсега нататък. Пандемията наподобява като да отшумява и все по-малко хора се залостват у дома, пред екрана. Очаква се включването на едвам 1 милион нови клиенти за през второто тримесечие – надалеч от предвижданите по-рано 5 милиона.

Наред с това Netflix е изправена и пред все по-силна конкуренция от нови стрийминг услуги, които навлизат на пазара. Disney+, доста по-нова услуга за стрийминг, към този момент има 100 милиона клиенти – спрямо 207,6 милиона на Netflix.

Евентуално по-силен напредък може да има през втората половина на годината, планува екипът на Netflix. Тогава се чакат нови сезони на хитови сериали и стратегии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР