Стрийминг лидерът Netflix обяви старта на дългоочаквания нов абонаментен план

...
Стрийминг лидерът Netflix обяви старта на дългоочаквания нов абонаментен план
Коментари Харесай

Netflix пусна най-евтиния си план

Стрийминг водачът Netflix разгласи старта на дълго чакания нов абонаментен проект на платформата, който обаче ще бъде поддържан от реклами, заяви CNN Business.

Новият проект ще коства $6,99 на месец в Съединените щати, където към този момент е наличен. Той също по този начин се предлага в Канада, Австралия, Бразилия, Франция, Италия, Германия, Япония, Корея, Мексико, Испания и Обединеното кралство, само че на разнообразни цени. За момента Netflix не e представенa публично в България, само че потребителите могат да се включат към всеки един интернационален проект.
 След HBO Max и Netflix, стрийминг платформата SkyShowtime навлиза в България
След HBO Max и Netflix, още една огромна стрийминг платформа навлиза в Европа

SkyShowtime събира на едно място необятна селекция от международни сериали и филми

Компанията разгласи, че проектът " Основен с реклами " добавя, съществуващите съществени, общоприети и премиум проекти без реклами.

Новият проект ще има множеството от това, което е налично с настоящия главен проект на Netflix от $9,99 на месец. Опцията " Основен с реклами " ще включва приблизително четири до пет минути реклами на час. Тези реклами ще бъдат с дължина 15 или 30 секунди и ще се пускат преди и по време на телевизионни сериали и филми.

Въпреки че множеството сегашни клиенти няма да видят огромна смяна (освен в случай че не преминат към новия план), стартирането на Netflix с реклами е един от най-значимите моменти в 25-годишната история на компанията.
 Netflix стартира проби на някои пазари - ще бори шерването на сметки
Netflix стартира проби на някои пазари - ще бори шерването на сметки

Поредният тест е ориентиран към клиенти, които употребяват еднакъв акаунт в няколко семейства

Главният изпълнителен шеф Рийд Хейстингс раздруса Холивуд и Медисън Авеню през април, когато разгласи, че стрийминг колосът е отворен за реклами. Хейстингс години наред беше безапелационен да не пуска реклами на платформата, само че компанията към този момент не може да се придържа към тази тактика.

Netflix имаше ужасна година

Платформата загуби клиенти за първи път от повече от десетилетие и акциите й паднаха внезапно. Миналият месец компанията разгласи, че още веднъж пораства, само че в този момент би трябвало да потвърди на вложителите, че може да донесе доходи.

" Както обсъждахме през последните няколко тримесечия, подобряването на нашата ценова тактика е значим кратковременен фокус ", разгласи компанията предишния месец, добавяйки, че " реакцията на рекламодателите до момента е извънредно позитивна ".

През юли Netflix разгласи, че ще си партнира с Microsoft, с цел да усъвършенства продажбите и технологиите за новия проект.
 Netflix губи клиенти за първи път от 10 години и изтрива $40 милиарда от цената си
Netflix губи клиенти за първи път от 10 години и изтрива $40 милиарда от цената си

Акциите на компанията се намаляват

" Ние имаме вяра, че по-големият избор, изключително за по-ценово насочените консуматори, ще докара до обилни спомагателни доходи и оперативна облага с течение на времето ", мотивираха решението си от компанията. " Въпреки това, към момента е доста рано и защото поддържаме съществуващите си проекти без реклами, ще ни отнеме време да изградим членската си база и обвързваните с нея доходи от реклами. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР