Stressed businesswoman Стресовите ситуации влияят негативно на нашето физическо и емоционално

...
Stressed businesswoman
Стресовите ситуации влияят негативно на нашето физическо и емоционално
Коментари Харесай

Какви болести предизвиква у жените стресът?

 Stressed businesswoman

Стресовите обстановки въздействат отрицателно на нашето физическо и прочувствено положение. И това грози с появяването на разнообразни здравословни проблеми – от нарушавания на работата на храносмилателния тракт до  сърдечен удар.

Мнозина се обръщат към лекарите с проблеми, предизвикани от. А изключително остро реагират на разнообразни неприятни ситуации  дамите.

Мъжете постоянно по-лесно понасят всевъзможни неприятности, а дамите, в противен случай, изпитват стрес за дълго време. Женските полови хормони и неврохимичните процеси, протичащи в организма, би трябвало да защищават от стрес, само че в реалност това не работи задоволително добре.

Жените се нуждаят от хормона окситоцин, с цел да поддържат естественото си прочувствено здраве. Произвежда се по време на оргазъм, раждане и кърмене. Като дамите, за разлика от мъжете, се нуждаят   повече от антистресовия хормон.

Защо дамите са изключително чувствителни към стрес?

Пол Роше, доктор и експерт по ръководство на напрежението, твърди, че въздържанието въздейства на нежния пол доста по-зле. Освен това дамите изпитват доста по-голям стрес в връзките си.

Според американски специалисти стресът е израз на инстинкта за самозапазване, само че продължителните стресови обстановки заплашват здравето и психическото положение на индивида.

Основният проблем на актуалния свят е съществуването на доста дразнещи фактори, вследствие на което човешкият организъм просто не може да издържи натоварването.

Какви болести провокира стресът?

Последиците от стресови обстановки, изключително продължителните, могат да бъдат непредсказуеми. Например, в случай че една жена по едно и също време се тревожи за децата, поради връзките със брачна половинка си и работата, то  тя може да се сблъска със съществени здравословни проблеми, в това число до нарушаване на менструалния цикъл и неочакван косопада.

Човешкият организъм може да реагира на стрес по разнообразни способи, само че основно по следните способи:

нарушаване в работата на храносмилателния тракт – при дамите, неконтролиран банкет на храна или, в противен случай, цялостната липса на вкус, са 10 пъти по-вероятни, в сравнение с при мъжете и това се дължи основно на стрес. Такива разстройства се третират като меланхолия с медикаменти, които усилват производството на хормона на щастието на щастието;

болки в корема – доста хора обичат да потискат напрежението с надалеч нездравословна храна или, в противен случай, някои отхвърлят да ядат въобще. В резултат на това държание човек стартира да страда от киселини, синдром на раздразненото черво, отичане на корема и конвулсии.

Възникват и проблеми с тежестта – човек натрупва непотребни килограми или мощно отслабва;

Кожни болести – появяването на обриви или петна по кожата постоянно се задействат от стрес;

разстройства от прочувствен темперамент – стресът постоянно е причина за нервност, неприятно въодушевление и меланхолия. Особеността на женския мозък е в това – способността да крие по-добре гнева и от това могат да зародят съществени психически проблеми заради честото угнетяване на страстите. Затова дамите са изложени на меланхолия 2 пъти по-често от представителите на по-силния пол;

нарушаване на съня – при нервно напрежение дамите имат проблеми със заспиването и сънят им става прекомерно лекомислен. А здравословната пълноценна отмора през нощта е доста значима за организма;

проблеми с концентрацията – стресът затруднява естественото справяне с домакинските и работните отговорности. Особено сложна е обстановката, при която повода за напрежението е работата и дамата не може да работи обикновено в такава среда;

нарушавания в работата на сърцето – при стресови обстановки сърдечно-съдовата система страда (кръвното налягане се покачва, вероятността от развиване на инсулт или инфаркт се увеличава);

намаляване на имунната система – положителният имунитет разрешава на организма да се бори с разнообразни заболявания;

онкология – някои медицински специалисти считат, че има връзка сред развиването на рак на яйчниците и гърдата със стресовите обстановки. Според статистиката рискът от развиване на онкология е с 60% по-висок при дами, които са претърпели сложни събития в живота си, да вземем за пример гибелта на обичан човек или бракоразвод.

Как да понижим равнището на напрежението?

Според психолозите 25% от щастието зависи от това до каква степен човек може да се оправя с отрицателните страсти. Най-ефективният метод да избегнете мощния стрес е да планирате обстановката, т.е. умишлено да предвидите какво може да ви разстрои и да сведете до най-малко прочувствения стрес.

Необходимо е също по този начин:

1. Хранете се вярно – обогатете диетата си с уравновесена храна, която ще усъвършенства физическото и прочувственото ви положение. Прочетете повече за храненето, за храните, повишаващи настроението, и за усилване на имунната система посредством хранене.

2. Занимавайте се със спорт – физическата интензивност се смята за един от най-хубавите способи за справяне със напрежението, тъй като по време на подготовка се създават ендорфини, субстанции, които стабилизират прочувственото положение.

3. Научете се да се отпускате – хората под стрес би трябвало да се срещат по-често с другари и да се отпускат повече. Чудесен вид за дамите да стабилизират прочувствения декор е да си спомнят заниманията си, да вземем за пример да плетене, йога, медитация.

Ако живеете в непрекъснат стрес – научете се да го управлявате. Изучавайте способи за справяне със напрежението и в случай че е належащо, консултирайте се със експерт, тъй че отрицателните страсти да нямат прекомерно сериозен резултат върху организма ви.

Econet

Британският психолог Ханс Айзенк: Хората умират не от рак, а от стрес!

 

Британският психолог, един от водачите на биологичната тенденция в логиката на психиката, създателят на известния тест за просветеност, доктор Ханс Айзенк, разгласява публикация още през 70-те години, в която показва доказателства, че…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР