Стресът започва да се превръща в неизбежна част от живота.

...
Стресът започва да се превръща в неизбежна част от живота.
Коментари Харесай

Как да се избавим от стреса през лятото

Стресът стартира да се трансформира в неизбежна част от живота. Стресираме се на работното място, в учебно заведение, по време на фамилните срещи и при основаването на нови другарства, както и при възобновяването на остарели, написа Profit.bg.

За благополучие, лятото е тук и разполагаме с обилие от физически занимания, които са отличен неутрализатор на напрежението.

1. Йога

Доказано е, че йогата предлага ред изгоди за здравето. Тя съчетава ментална и физическа дисциплинираност. Поради това сполучливо намалява равнището на напрежението и тревогата. Идеален избор е за хора с друга атлетична дарба. Йогата навън става все по-популярна през годините. Затоплянето на времето способства за това.

2. Планинарство

В взаимозависимост от това къде живеете, планинарството е положително решение, благодарение на което ще преборите напрежението. Дори да няма подготвени направления в региона, просто обуйте комфортни обувки и се отправете към локалния парк. Там стресът ще бъде обезвреден за минути. Изследване на учени от Англия сочи, че разходките в парка и измежду естествени обекти оказват същия резултат върху мозъка като медитацията. Те усъвършенстват менталното здраве и намаляват равнището на напрежението.

3. Каране на колело

Това е чудесно физическо занятие, което можете да практикувате през лятото. Прекрасен метод да подобрите физическото си здраве. Според американската асоциация, изследваща тревогата и депресията, кардио упражненията намаляват равнището на напрежението. Карането на колело, също така, е приказен метод да опознаете града през нова вероятност.

4. Играйте

Игрите не са единствено за деца. Те имат изумителен резултат върху здравето на индивида, намаляват равнището на напрежението, успокояват нервната система и усъвършенстват настроението. Именно заради това напоследък някои компании избират да провеждат взаимни игри навън за своите чиновници.

5. Разхождане на куче

Известно време в компанията на куче на открито е прелестен метод да понижите напрежението и да подобрите здравословното си положение. Изследвания сочат, че притежателите на кучета се радват на по-ниско равнище на напрежението, по-високо равнище на окситоцина и по-ниско равнище на хормона кортизол. Дори да нямате куче, може да откриете приюти, в които да предложите на доброволни начала услугите си. Разходете няколко кучета и стресът ще е зад тила ви.

6. Водни спортове

Няма нищо по-приятно от отпускащото влияние на водата. Независимо дали карате сърф или сте се отпуснали на плажа, водните спортове са отличен метод да се преборите със напрежението. На първо място, те са като всяко друго физическо занятие – упражняват тялото, намаляват равнището на кортизола и редуцират напрежението. В допълнение към това, проучване сочи, че да живееш край морето или край воден басейн способства за елиминиране на напрежението. Независимо какво предизвика напрежението в живота ви, дайте си време и се насладете на прелестното лятно време. Запълнете го с физически занимания и отпратете паниките далеко.

Ще забележите позитивното влияние и по по-добрия си външен тип. И няма по какъв начин, вътрешно се чувствате великолепно!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР