Стресът ни прави уязвими - включително и в професионален план.

...
Стресът ни прави уязвими - включително и в професионален план.
Коментари Харесай

Как може една жена да се справи със стреса на лидерска позиция

Стресът ни прави уязвими - в това число и в професионален проект. Можем да се усещаме разочаровани, изтощени и да изливаме страсти върху другите, макар че, като водач, би трябвало да въодушевяваме подчинените и да останем образец за тях.

Нервното пресилване води до прочувствени сривове и постоянно до цялостна загуба на интерес към кариера. Хроничният стрес респондентите назовават ​​една от най-честите аргументи, заради която вземат решение да се сбогуват с обичаната си работа.

Не чакайте момента, в който работата като че ли ще ви докара до професионално изгаряне. Има доста способи да намалите последствията от напрежението.

1. Различавайте „ положителния “ от „ неприятния “ стрес

В книгата „ Обратната страна на напрежението “ американският психолог и учител от университета в Станфорд Кели Макгонигал твърди, че не целият стрес е неприятен за организма. Положителният (нарича се „ еустрис “), „ стресът с благополучен край “ може да бъде обвързван с нови забавни задания, благоприятни условия за напредък и развиване, прочувствено завръщане на подчинените.

Но даже това може да се трансформира в сериозен проблем, в случай че изпитвате прекомерно дълго напрежение. Ето за какво, даже и да сте щастливи на мястото си, уверете се, че интервалите на интензивно присъединяване в работните действия се заменят с отмора, а професионалните провокации не се трансформират в самоцел.

2. Кажете „ Не! “

Отдавна е известно, че дамите имат по-добре развита дарба за съпричастност, по тази причина постоянно слагат потребностите на други хора (например брачен партньор или дете) над техните лични. Тази линия оказва помощ на дамите водачи да изтеглят освен обособените чиновници, само че и целия бизнес от сложни обстановки. Проучванията демонстрират, че дамите са по-склонни от мъжете да бъдат поверени на ръководещи компании, чийто бизнес е изпаднал в неприятно положение.

Но съпричастността може да се окаже рисково качество: опитите да помогнем на всички към нас нормално приключват със стрес, напрежение и чувство за изтощение. Затова си коства деликатно да планирате графика си и да се научите да не се разсейвате от всяка зараждаща задача - доста от тях би трябвало да бъдат изоставени без страдание.

3. Участвайте в стратегии за развиване на жениете

Възможно е да се справите със напрежението освен самостоятелно, само че и на корпоративно равнище. В актуалните компании се появяват начинания, които да оказват помощ на дамите да изградят кариера и да им разрешат по-ефективно да се оправят с разнообразни обществени функции.

Доброволците се учат да стимулират другите и да развиват прочувствената си просветеност - и затова резистентност на стрес.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР