Стрес инконтиненцията е неволното изпускане на урина, характерно най-вече за

...
Стрес инконтиненцията е неволното изпускане на урина, характерно най-вече за
Коментари Харесай

Стрес инконтиненция - защо се изпускате?

Стрес инконтиненцията е неволното изпускане на урина, особено най-много за дамите над 50 години. Това е доста постоянно срещан проблем, за който дамите, обаче, заобикалят да приказват, тъй като се срамят. Но има ефикасни способи, с цел да кажете край един път вечно на стрес инконтиненцията.
 Какво е стрес инконтиненция?
Случвало ли ви се е да изпуснете няколко капки или малко повече урина до момента в който се смеете, кихате, кашляте или правите по-натоварваща физическа активност? Именно това положение се назовава стрес инконтиненция и доста по-често срещано, в сравнение с си мислите. По-възрастните дами са изключително уязвими. Освен това дамите, които са раждали, са по-склонни да имат стрес инконтиненция.

 
Какво е повода за стрес инконтиненцията?
Редица неща могат да допринесат за стресовата инконтиненция. Например, това може да е резултат от слаби мускули в тазовото дъно или отпусната мускулатура на сфинктера на шийката на пикочния мехур. Проблем с метода, по който сфинктерният мускул се отваря и затваря, също може да докара до стрес инконтиненция. Хроничната кашлица, тютюнопушенето и затлъстяването също могат да доведат до това положение. 

 

 Добави изложение

 

Стрес инконтиненцията, изключително при дамите, постоянно се предизвиква от физически промени в тялото. Нещата, които могат да причинят тези промени, включват бременност, раждане, менопауза, тазова интервенция. Също с възрастта при дамите от време на време се случва разпределяне и сваляне на позицията на матката, като по този начин тя притиска пикочния мехур, което води до изпускане. 

 

 

Също в случаите на стрес инконтиненция, мускулите в таза могат да отслабнат. Това може да докара до рухване на пикочния мехур до позиция, която предотвратява цялостното затваряне на уретрата. Резултатът е приключване на урина.

Понякога стрес инконтиненцията може да се дължи и на неврологични проблеми и погрешно подаване на сигнали от мозъка към пикочния мехур, което да води до изпускане. 

 
Какви са признаците на стрес инконтиненция?  
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР