Стремейки се да вдъхне увереност на американската общественост, президентът Донлад

...
Стремейки се да вдъхне увереност на американската общественост, президентът Донлад
Коментари Харесай

Тръмп след първия смъртен случай от COVID-19: Без паника

Стремейки се да вдъхне убеденост на американската общност, президентът Донлад Тръмп съобщи през вчерашния ден, че "няма никаква причина за суматоха ", откакто новият ковид взе първата си жертва на територията на Съединени американски щати. Белият дом също така разгласи нови ограничавания за пътуванията в чужбина, с цел да се предотврати разпространението му, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп, който приказва минути след известието за смъртния случай в щата Вашингтон, възприе по-умерен звук, откакто предходния ден се оплака, че опасността от вируса е пресилена от политическите му съперници и упрекна демократите, че политизират въпроса.

Първа жертва на ковид в Австралия

"Това е доста съществено нещо ", сподели Тръмп през вчерашния ден, само че въпреки всичко настоя, че рецензиите против реакцията на неговата администрация са "измама ".

Те пробваха измамата с импийчмънта. Това е новата им машинация " съобщи той.

Президентът се появи на незабавно свикана конференция в залата за брифинги в Белия дом наред с вицепрезидента Майк Пенс  Майк Пенс Майкъл Ричард "Майк " Пенс е актуалният вицепрезидент на Съединени американски щати и и водещите представители на здравните управляващи, с цел да разгласи, че Съединени американски щати уголемяват възбраната за пътуванията до Иран и приканват американците да не пътуват до най-тежко засегнатите региони в Италия и Южна Корея. Той заяви, че 22-ма души в Съединени американски щати са инфектирани от новия ковид, един от които е умрял, а други двама са "много заболели ".

Президентът добави, че обмисля и спомагателни ограничавания, в това число затваряне на границата с Мексико, само че по-късно даде заден ход, като сподели, че "тази граница не наподобява кой знае какъв проблем сега ". "Ние мислим за всички граници ", съобщи Тръмп.

Робът Редфийлд, шеф на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, съобщи, че "няма доказателства за връзка с пътешестване " в чужбина в тази ситуация с умрелия пациент, разказан като съвсем 60-годишен, с висок здравословен риск преди заразяването. Редфийлд посочи, че неговата организация неправилно е уведомила президента на по-ранен брифинг, че жертвата е жена.

Съединени американски щати имат към 60 доказани случаи, отбелязва АП. Бройката, посочена от Тръмп, наподобява не включва американците, репатрирани от Китай или евакуирани от кораба "Даймънд Принсес ". Смъртният случай в щата Вашингтон е първият на територията на Съединени американски щати, само че не и първият умрял американец - 60-годишен американски жител умря в Ухан при започване на февруари, припомня АП.

Три нови случая на ковид в Гърция

Тръмп прикани медиите да прояват въздържаност. Той успокои американците, като съобщи, че щом са здрави, ще съумеят да се възстановят, в случай че се заразят с новия вирус, и ги прикани да не трансформират ежедневния си режим, като акцентира, че страната е "суперподготвена " за по-широка зараза, и че "няма никаква причина за суматоха ". Освен това Тръмп ги увери, че "всички пазари ще се възстановят ". "Мисля, че Федералният запас има доста значима роля, изключително психическа ", съобщи той.

Президентът акцентира, че няма да промени и своя нормален режим. "Говорим за 22-ма души сега в цялата голяма страна. Мисля, че ще бъдем в доста добра форма ", сподели Тръмп. Той разгласи, че ще се срещне с фармацевтичните компании в понеделник в Белия дом, с цел да разиска създаването на ваксина.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР