STREET FOOD културата е една от най-бързо развиващите се тенденции

...
STREET FOOD културата е една от най-бързо развиващите се тенденции
Коментари Харесай

Нов градски фестивал във Варна - революция на уличната храна

STREET FOOD културата е една от най-бързо разрастващите се трендове в актуалната просвета на хранене, а към този момент можем самоуверено да я посрещнем и в България.

В нейна чест Пловдив, Бургас и Варна ще обогатят културните си стратегии с нов градски фестивал - Street food & Art Festival. В рамките на няколко дни фестивалът ще сплоти няколко типа изкуство в изцяло достоверна градска среда – кулинария, лятно кино, музика, литература, спектакъл.

Блогъри и влогъри ще покажат умения онлайн пред почитателите си. Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще показват уменията си, известни лица от ТВ излъчвания ще се срещнат с феновете си, до момента в който се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации. Специално подбрани заведения за хранене и кухни на колела ще подготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което въобще не е за изпускане!

" Променя се освен методът, по който се храним, само че и методът, по който поддържаме връзка, питателните ни привички. STREET FOOD културата към този момент е част от актуалните трендове на другарство в целия свят, по тази причина нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска просвета “– споделя Николай Тодоров, създател на Street food & Art Festival идеологията.

Локациите в градовете също са особено подбрани. През 2019,  Пловдив е Европейска столица на културата, а паркът към Гребната база с изключение на едно от обичаните места на пловдивчани, от 1 до 4 юли 2019 ще се трансформира в кулинарна фестивална зона.

От 7 до 11 август 2019 Бургас също ще стане дом на STREET FOOD културата като това ще е и един от най-мащабните Street Food & Art фестивали у нас. На територията на Пристанище Бургас ще посрещнем десетки участници, актьори и кулинари, чакаме посетители и от близки балкански страни. А в последния фестивален ден, в Бургас ще бъде хазаин на първите European Street Food Awards /Европейски стрийт фууд награди/  за България. Състезание,  което ще излъчи българския представител за Големия край в Малмьо, Швеция в края на септември.

А от 28 август до 1 септември 2019 Варна ще поеме кулинарната щафета като приюти второто издание на Street food & Art Festival " Кино и Храна " в зоната на Аквариума в Морската градина. Очакваме почитателите на кулинарното изкуство да надвишат миналогодишните гости, които бяха над 15 000!

Фестивалът е с вход свободен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР