Стратегията ни за национална сигурност трябва да бъде променена. Тя

...
Стратегията ни за национална сигурност трябва да бъде променена. Тя
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност

Стратегията ни за национална сигурност би трябвало да бъде изменена. Тя не е настояща. Това съобщи пред някогашният началник на ДАНС Цветлин Йовчев.

Според него е нужно да бъдат планувани и извършени на тактическо и оперативно равнище поредност от мероприятия, които при вероятно развиване на отрицателни сюжети да могат да отговорят на рисковете, пред които би се изправила страната.

По думите му е належащо президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Йовчев засегна и тематиката за протеста на Евгений Пригожин в Русия. Той уточни, че събитията от минали уикенд са трансформирали вътрешнополитическа конюнктура в Руската федерация. Бившият началник на ДАНС акцентира, че към момента съществуват рисковете от смяна във вътрешнополитическата среда в посока на това по-радикални кръгове да завземат властта в Кремъл и да ескалират и обстановката в Украйна, и връзките със страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Според Йовчев е нужно да се обърне съществено внимание на отбраната на сериозната инфраструктура в България, най-много на тази, обвързвана с военно-промишления комплекс. Той уточни, че една от водещите версии за гърмежа на склада с муниции край Карнобат, е бойкот.

Йовчев изрази поддръжка за дейностите на държавното управление за усилване на поддръжката за Украйна и изрече противоречие с тезата на президента Румен Радев, че изпращането на оръжие за Украйна е наливане на масло в огъня.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР