Стратегията на Yettel за устойчиво развитие и усилията на компанията

...
Стратегията на Yettel за устойчиво развитие и усилията на компанията
Коментари Харесай

Зелените политики на Yettel спечелиха редица отличия в конкурса „Най-зелените компании в България“

Стратегията на Yettel за стабилно развиване и напъните на компанията в посока грижа за планетата завоюваха на телекома първото място в състезанието на b2b Media „ Най-зелените компании на България “. Операторът победи в категория „ Телекомуникации “, където експертното жури оцени най-високо ESG тактиката на Yettel и съответните практики, с които компанията развива бизнеса си по виновен за природата метод.

„ Радваме се, че нашите послания и съответни цели за по-чисто и положително бъдеще, печелят редица оценки. Това демонстрира, че от ден на ден хора правят оценка освен напъните ни, само че и нуждата от решителни дейности по тематиката стабилно развиване. Тази тематика е неизменима част от нашата компания, само че имаме вяра, че ще бъдем сполучливи в нея, единствено в случай че успеем да достигнем до допустимо максимален брой хора, тъй като само с общи старания можем да предизвикаме смяната, от която хората и природата имат потребност “, сподели Маргита Колчева, старши консултант „ Устойчиво развиване “ в телекома.

От оповестяването на тактиката си за стабилно развиване през октомври 2022 година досега операторът предприе редица стъпки, с които да запознае всички с тематиката за устойчивостта, да я направи ясна и налична, и да разпространява съответните и измерими цели, които си слага за идващите пет години. Те са съсредоточени в областите, в които компанията има вяра, че може да окаже най-голямо влияние и да притегли най-вече съидейници по пътя към по-устойчиво бъдеще.

ESG тактиката на компанията стъпва върху четири основни посоки, свързани с хората, околната среда, развиването на технологиите за по-устойчиво бъдеще и ръководството, учредено на честност и бистрота. Сред водещите планове, свързани с устойчивостта и кръговата стопанска система, които бяха високо оценени на състезанието, е огромната акция „ Рециклирай и спести “. Чрез нея, през 2022 година операторът съумя да събере 3 пъти повече устройства спрямо 2021 година и да ги съобщи за преработване, като по този метод способства за намаляването на електронните боклуци в природата. Друг огромен план, за който телекомът бе отличен, е сключването на контракт за доставка на електрическа енергия от слънчев парк във Верила планина, който ще зарежда мрежата на оператора с сила от възобновими източници и по този метод доста ще понижи отделянето на нездравословни излъчвания на парникови газове.

От 13-то издание на форума Yettel си потегли с още 2 оценки за използването на бизнес практики, които са в баланс с природата. Компанията завоюва второ място в категория „ Вътрешна зелена информационна акция “ за вътрешните си начинания за повишение на информираността за устойчивия метод на живот. Сред тях са основаването на ESG Crew – екип от доброволци, който да способства за ангажираността на чиновниците по тематиката, реализирането на ESG академия в партньорство със Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, както и провеждането на разнородни провокации, тематични образования и подкасти. Yettel сграбчи сребро и в категория „ Зелена просветителна самодейност “ с акцията „ Зелената емисия “ – поредност от видеа, в които деца ни учат по какъв начин да използваме технологиите по щадящ за природата метод.

Усилията на Yettel за реализиране на стабилно бъдеще бяха оценени високо и по време на BARPA Bright Awards 2023 през миналата седмица, където интернационалното жури оцени със злато в категория „ Кампания на годината “ работата по популяризирането на Стратегията за стабилно развиване на Yettel и първия отчет за стабилно развиване на компанията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР