Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони на

...
Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони на
Коментари Харесай

Гечев: Стратегическият план ще бъде променен при пълна прозрачност

Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони на Република България за интервала 2023 – 2027 година ще бъде изменен при цялостна бистрота и при съблюдаване на законовите периоди и разпореждания. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев, който откри национална среща на производители на плодове и зеленчуци в Пловдив. В събитието вземат участие и заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков, както и специалисти от земеделското министерство.

Министър Явор Гечев напомни, че сега се приготвят новите софтуерни карти и следва с тях да бъдат осведомени браншовите организации. „ Диалогът ще продължи в Мониторинговия комитет, при съблюдаване на законовите процедури. Търсим уравновесена смяна на Стратегическия проект при подпомагането на разнообразни култури, въз основата на рационална политика “, уточни той.

Пред земеделските производители министър Явор Гечев заяви, че е подготвена наредбата за директните заплащания. Предстои акция, при която стопаните ще бъдат осведомени със Стратегическия проект, който слага нови, по-високи зелени условия към фермерите.

Министър Гечев уточни, че част от дейностите по проекта ще бъдат делегирани на браншовите организации, с цел да подкрепят членовете си.

Аграрният министър напомни, че годината е сложна за земеделските производители, като в същото време би трябвало да бъдат предпазени и ползите на потребителите. Той акцентира, че България първа изиска преди три месеца отваряне на спешния запас на Европейски Съюз поради обстановката на пазара на зърно и осведоми, че в случай че това стане, земеделското министерство към този момент е готово с планове за подкрепяне.

„ Сектор „ Плодове и зеленчуци “ е дирек на българската стопанска система и на българското селско стопанство. Надявам се всички дружно да го създадем по-добър “, сподели в умозаключение министърът на земеделието. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР