Стратегическият национален запас в САЩ е почти изчерпан, от респиратори

...
Стратегическият национален запас в САЩ е почти изчерпан, от респиратори
Коментари Харесай

САЩ изчерпва федералните си запаси от защитно оборудване

Стратегическият народен ресурс в Съединени американски щати е съвсем привършен , от респиратори N95, хирургически маски, лице, щитове, рокли и други медицински материали, обезверено нужни за отбрана на медицински служащи, лекуващи пациенти с ковид в Съединени американски щати.

Министерството на здравеопазването и човешките услуги - HHS съобщи пред " Асощиейтед прес ", че федералният склад е в развой на разпределение на всички останали персонални защитни средства в инвентара си .

Изявлението на HHS удостоверява федералните документи, оповестени в сряда от Комитета за контрол и промяна на Камарата, които демонстрират, че към 90% от персоналните защитни средства в запасите са разпределени на държавни и локални управляващи .

Говорителят на HHS съобщи, че останалите 10% ще бъдат непокътнати в запаса , с цел да поддържат напъните за федерални дейности.

Председателката на надзора Каролин Б. Малони съобщи, че администрацията на Тръмп оставя всеки щат да търси отворения пазар за нищожни доставки , постоянно да се конкурират между тях и федералните организации са в безредна война за наддаване , която усилва цените.

" Президентът не съумя да вкара FEMA (Федералната организация за ръководство на изключителни ситуации) в точния момент, не съумя да назначи народен началник за тази рецесия и не съумя да употребява напълно властта, която Конгресът му даде според Закона за отбранителното произвеждане да достави и ръководи разпределението на сериозни доставки ", разяснява Малони. " Той би трябвало да предприеме дейности за премахване на тези дефекти. "

За последния месец здравните служащи от цялата страна се насочиха към обществените медии, с цел да покажат дефицита , като правеха селфита, носещи домашно ушити маски на лицата си и торби за найлонови торби за отпадък.

Президентът Доналд Тръмп упрекна щатите, че не се приготвят по-добре за пандемията и съобщи, че те би трябвало да разчитат на федералните ресурси единствено като последна мярка .

АП заяви в неделя, че администрацията на Тръмп пропиля близо два месеца след януарските предизвестия , че COVID-19 може да възпламени световна пандемия, изчаквайки доникъде на март, с цел да сложи всеобщи поръчки на маски N95 и други медицински консумативи, нужни за струпване на запасите. Дотогава лечебните заведения в няколко щата са лекували хиляди инфектирани пациенти без уместно съоръжение и се молели за помощ.
 Тръмп бил предизвестен за унищожителния резултат на ковид още януари
Тръмп бил предизвестен за унищожителния резултат на ковид още януари

Записките са на Питър Наваро, стопански консултант на Тръмп

Тръмп прекара първите два месеца от епидемията, омаловажавайки опасността от новия вирус . Той се присмиваше на предизвестия за пандемия като машинация, осъществена от демократите и медиите , като предвижда още на 26 февруари, че броят на случаите в Съединени американски щати скоро ще спаднат до нула.

Стратегическият народен ресурс е основан през 1999 година, с цел да се предотвратят спирания във веригата на доставки за планувани проблеми с Y2K компютри. Той се уголемява след 11 септември 2001 година , с цел да се приготви за химически, биологични, радиологични и нуклеарни офанзиви . Конгресът даде пари през 2006 година, с цел да се приготви за възможна грипна пандемия, макар че огромна част от този ресурс е употребен по време на епидемията от грип H1N1 три години по-късно.

В началото на рецесията COVID-19, федералният ресурс има към 13 милиона респиратори N95, маски, които филтрират към 95% от всички течни или въздушни частици и са сериозни за попречване на заразяване на здравните служащи. Това е единствено дребна част от нужното за лечебните заведения, с цел да защитят служащите си, които нормално носят нова маска за всеки пациент, само че в този момент постоянно се издава единствено една, която би трябвало да се изпозлва с дни.

Записите на федералните контракти демонстрират, че HHS прави първична групова поръчка на маски N95 на 12 март , последвана от по-големи поръчки на 21 март . Но тези контракти няма да доведат до огромни доставки за националните ресурси до края на април, когато Белият дом предвижда пандемията да доближи своя връх .

От близо месец Тръмп отхвърля апелите да употребява пълномощията си според Закона за отбранителното произвеждане, с цел да подреди на фирмите да усилят производството на респиратори и вентилатори, преди да отстъпи предходната седмица .

Попитан за инфорацията на АП, президентът предложи в неделя щатите да бъдат признателни за доставките, които са получили . " FEMA, военните, това, което са създали, е знамение ", сподели Тръмп. " Това, което са създали, е знамение в приемането на всички тези неща. Това, което са създали за щатите, е необикновено. "
 Тръмп отхвърли да е предупреждаван за COVID-19 през ноември от разузнаването
Тръмп отхвърли да е предупреждаван за COVID-19 през ноември от разузнаването

След появили се информации за подобен отчет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР