Стратегическият диалог България-САЩ е от изключително значение за развитието на

...
Стратегическият диалог България-САЩ е от изключително значение за развитието на
Коментари Харесай

Борисов иска конкретни резултати от стратегическия диалог със САЩ

" Стратегическият разговор България-САЩ е от извънредно значение за развиването на връзките сред двете страни. Целта е посредством надграждане на партньорството да бъдат реализирани съответни резултати в основни области от съвместен интерес като сигурност и защита, битка с тероризма, енергийна сигурност, правоприлагане, обучение, връзки сред народите “. Това е споделил министър председателят Бойко Борисов, който в понеделник се срещна с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа.

Фокус на диалога е бил идната Първа сесия на Стратегическия разговор България-САЩ, която ще се организира на 8 януари у нас с присъединяване на зам.-държавния секретар по политическите въпроси на Съединени американски щати Дейвид Хейл и ръководената от него делегация, оповестиха от държавната пресслужба.

В рамките на срещата е било разисквано стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати и признатата рамка по време на визитата на Борисов в Белия дом през ноември предходната година.

Двамата са установили " отлични връзки сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата както по двустранна линия, по този начин и в границите на НАТО ".

Дискутирани бяха още въпроси от сферата на върховенството на закона, оповестиха от държавната пресслужба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР