Италианската мафия, заподозряна в бягство в продължение на 11 години, е заловена, след като е била забелязана да празнува победата на футболния отбор

...
Страстта на родния град към тазгодишните италиански футболни шампиони от
Коментари Харесай

Страстта на родния град към тазгодишните италиански футболни шампиони от Неапол издаде укривалището на дългогодишен беглец от престъпления, който беше заловен, докато каране на моторен скутер на гръцки остров, съобщи италианската полиция през уикенда.

Базираната в Неапол паравоенна полиция на карабинерите каза, че мъжът, който беше в италианския списък на 100-те най-опасни бегълци, е бил забелязан на снимка на фенове в ресторант в Корфу, които празнуваха, след като футболният отбор на Наполи спечели титлата в италианската лига преди няколко седмици.

След това италианската полиция се отправи към Корфу, за да следи беглеца, идентифициран като 60-годишния Винченцо Ла Порта, който беше в ареста в продължение на 11 години.

Те не уточниха кога е извършен последният му арест, но казаха, че служителите са го блокирали да слиза по улица на Корфу с моторен скутер. По-късно гръцката полиция съобщи, че Ла Порта е бил арестуван в петък.

Паскуале Бонавота, топ шеф на престъпния синдикат „Ндрангета“, една от най-мощните организирани престъпни групи в Италия, след почти пет години бягство. Той беше включен и в списъка на полицията с най-опасните престъпници.

Едгардо Греко, осъден убиец, заподозрян в принадлежност към синдиката „Ндрангета“, беше арестуван през февруари след повече от 16 години бягство, включително години прекарва работа в пицария във Франция.

През януари италианските власти арестуваха най-издирвания беглец в Италия, отвеждайки мафиотския бос Матео Месина Денаро в ареста след 30-годишно издирване. Арестът на Месина Денаро сложи край на ерата на сицилианския престъпен синдикат "Коза Ностра", изобразен във филмите "Кръстникът".

AFP допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР