Страшно вкусни бутер охлювчета, които се разграбват от чинията веднага,

...
Страшно вкусни бутер охлювчета, които се разграбват от чинията веднага,
Коментари Харесай

Бутер охлювчета Ореховки

Страшно вкусни бутер охлювчета, които се разграбват от чинията незабавно, тъй че побързайте

Необходими Продукти

● бутертесто - 275 г /1 пакет охладено тънко/
● орехи - 200 г
● кафява захар - 3 с.л.
● канела - 1 с.л.
● бурбонска ванилия - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Най-добре се получават с охладено бутертесто, тъй като корите са тънки и с него тези пухкави бутерки са по-лесни за ядене от децата, а приготвените охлювчета наподобяват доста добре. Освен това то си е опаковано с хартия за печене, която употребявам, и го намирам за доста практично. Аз го вземам от хладилната витрина на Кауфланд, пакетът е с разфасовка 275 година

Изваждам пакета най-малко 5 мин по-рано от хладилника, с цел да се отпусне малко тестото на стайна температура, и по този начин не се чупи при разгъването, а и се оформят по-лесно бутерките.

Първо, включвам фурната да загрее на 220-230 градуса, до момента в който ги подготвям, тъй като наложително би трябвало да е мощно нагрята през цялото време, когато се пече бутертесто.

В дълбока купа омесвам добре всички съставки за плънката. Ако обичате по-сладко, може да увеличите захарта с 1-2 лъжици. За диабетици захарта може да се размени с мед, сироп от агаве или кленов сироп.

Разстилам отмерено върху кората, като оставям към 1/2 сантиметър свободен без плънка в края, където ще ги затварям. Навивам деликатно на плътно руло. Притискам хубаво крайната ненамазана с плънка лента да се затвори рулото. Нарязвам деликатно ореховите охлювчета с изострен нож (може да бъдат с дебелина от 1/2 до 1 см, както на вас ви харесват) и класифицирам вкусните ореховки легнали в тавата с разстояние сред тях, с цел да не се слепнат при печенето.

Пека към 10 мин на междинното равнище до приемане на прелестен златист тен.

След изваждането от фурната, както постоянно, най-тежката задача е да ги опазя през идващите най-малко 10 мин, до момента в който поизстинат, тъй като моите лакомници нямат самообладание да ги атакуван:-)

Ако съумеете, може да поръсите бутер охлювчета Ореховки с пудра захар. Аз не стигам до такава степен, постоянно се изяждат още топли.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР