Страшно много съжалявам за случилото се, каза в съдебната зала

...
Страшно много съжалявам за случилото се, каза в съдебната зала
Коментари Харесай

Шофьорът, прегазил 15-годишно дете в София, карал с 88 км/ч при ограничение 30 км/

Страшно доста скърбя за случилото се, сподели в правосъдната зала 37-годишният Петър Тодоров, упрекнат за тежката злополука в центъра на София, при която 15-годишно момче беше убито на пешеходна пътека. Съдът остави в ареста обвинения, като решението предстои на обжалване.

В правосъдната зала стана ясно, че съгласно техническа експертиза Тодоров се движел с 88 км/ч. Според свидетелски показания водачът дал газ, с цел да мине пред пешеходеца и не направил опит да спре или да подаде някакъв светлинен или звуков сигнал. Не се съобразил и с това, че вози 4-годишно дете в автомобила.

И дрегерът, и кръвната проба на водача демонстрираха 2,1 промила алкохол. След случая стана ясно, че водачът е имал 5 предходни нарушавания на пътя, едното от които още веднъж за шофиране в нетрезво положение.

След следващата гибел на пътя протестиращи нощес се събраха пред Министерството на вътрешните работи, наоколо до мястото, където беше прегазено 15-годишното момче. Те упорстват за правдивост и по-строг надзор на пътя.

Междувременно министър председателят свика изключителна среща по проблемите на пътната сигурност в Министерския съвет. В нея с изключение на институциите, които имат отношение по тематиката, бяха поканени и представители на прокуратурата, Националното съдружие на общините, Столичната община, народни представители и родители на починали в произшествия. Беше дадено и да се работи за спомагателни законови промени и ограничения, с които да се спре възприятието за безотговорност измежду нарушителите на пътя./БНТ

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР