Страшно много хора по света имат домашен любимец куче. Кучетата

...
Страшно много хора по света имат домашен любимец куче. Кучетата
Коментари Харесай

Няколко домашни любимци, които могат да бъдат опасни за деца

Страшно доста хора по света имат домакински любим куче. Кучетата за множеството хора не са просто домашни любимци, а членове на фамилията. В същото време има доста случаи на деца, нахапани от кучето и общо взето това е доста противоречив въпрос. Ние имаме вяра, че кучетата са извънредно благи същества и в случай че има нападателни кучето, то виновността за това е на техните стопани. Да оставим за миг кучетата и котките настрани и да обсъдим другите домашни любимци. Ще ви представим няколко животинки, които в действителност не са доста подобаващи за развъждане у дома, в случай че имате деца.

1. Костенурки

През февруари 2018 година 3-седмично бебе умря от салмонела, откакто влезе в контакт с домашна костенурка, а още 11 деца се разболяха от същия вариант. Костенурките са виновни за 6% от общия брой смъртни случаи, свързани със салмонела, в Съединени американски щати. Това е съществено доказателство, че децата и кърмачетата в никакъв случай не би трябвало да влизат в контакт с костенурките, защото заплахата от заразяване със салмонела е доста висока.

2. Порове

Поровете са по-чисти животни даже от кучетата и котките, само че не са доста лесни за гледане у дома. Трябва да сложите котешки тоалетни в цялата къща. Когато в дома има дете, не е добра концепция да има пясък, в който животното се изхожда, защото децата желаят да си играят в пясъка и по този метод са изложени на риск от разнасяне на микроби.

3. Змии

Змиите са едни от най-страшните животни и доста хора имат боязън от змии, само че пък има и хора, които ги гледат у дома. Поради любознанието на детето, змията може да се почувства застрашена и да нападне.

4. Гущери

Гущерите са рискови, заради същата причина като костенурките. От 2010 до 2013 година 175 деца и бебета са били инфектирани със салмонела, а 48 от тях са били в контакт с влечуги - изключително гущери.

5. Мишки

Мишките ядат по 15-20 пъти дневно и надлежно се изхождат много постоянно. Това значи, че в случай че имате мишка у дома, детето може да попадне на изпражнение от нея и да се болести с разнообразни заболявания.

6. Жаби

Жабите са различен източник на салмонела. През 2011 година 241 души оповестяват, че са инфектирани със салмонела след допиране на жаба, а 2/3 от тях са под 10-годишна възраст.

7. Морски свинчета

Морските свинчета имат остри нокти и елементарно могат да ви надраскат, в случай че ги дразните, а това от своя страна може да докара до зараза.

8. Таралежи

Ясно е, че таралежите са рискови, тъй като могат да набодат децата. Повечето хора обаче не знаят, че с изключение на пробождането от бодлите, по този метод може да се пренесат разнообразни микроби и заболявания.

9. Игуана

При игуаната повода е същатата, като при останалите влечуги- салмонела.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР