Странно време преживяваме тъкмо сега. Времето на парадокси, на небивали

...
Странно време преживяваме тъкмо сега. Времето на парадокси, на небивали
Коментари Харесай

Западът го очаква неприятен сюрприз

Странно време претърпяваме таман в този момент. Времето на парадокси, на небивали съчетания на действителности. И времето на рискови илюзии за тези, които не схващат тези действителности.

От една страна, Русия подхваща толкоз радикални стъпки – както политически, по този начин и даже военни, каквито не можеше да си представим даже преди година. В рамките на украинската специфична интервенция се организират пълномащабни военни дейности. Десетки хиляди хора рискуват живота си всеки ден, с цел да освободят историческата Русия. Земите, които преди стотици години бяха напоени с кръвта на съветския боец, се завръщат вкъщи след къса историческа пауза.

Иначе казано, Русия - и това наподобява би трябвало да е явно за всички - ясно показва решимостта си да пази своите ползи по всевъзможен начин. Да употребява целия боеприпас от средства, с цел да отбрани съветския народ, нашите съграждани, поради основаването на почтено бъдеще за всички нас. За първи път след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики Русия се разсъни и в действителност сподели силата си, с цел да се отърве от историческия срам.

От друга страна, страната ни всеки ден е изправена пред нови опити да ни унижават. С насмешки на всичко скъпо и свято за нас. С нов тормоз, нападки, обиди. Нашата увереност, колкото и да е парадоксално, не укроти - не, тя като че ли раздразни враговете ни.

Британският министър на защитата заплаши Русия с нуклеарна бомба. Кметът на Мадрид наскърбява руснаците и приканва " да ги накажем ". Естония има намерение да трансформира Балтийско море във " вътрешно море на НАТО ". Латвия не разрешава съветския език даже в ежедневната връзка и афишира Русия за " страна спонсор на тероризма ". Същият ход се обмисля и от Конгреса на Съединени американски щати.

Като калининградец това, което се случва, ме тревожи в особена степен, както и всички поданици на нашия район. Литва възнамерява да блокира Калининградския пренос през идващите дни. Към нашите гъбари от другата страна на река Неман литовските граничари предизвикателно се прицелват от автоматите си.

Какво значи всичко това? Защо русофобските режими в Европа са толкоз нагли? Струва ми се, че мнозина на Запад към момента не имат вяра, че сме се заели съществено с въпроса. Може би там фактически позволяват, че могат да ни спрат със наказания, стопански напън, политически изявления. Те не желаят да договарят с нас, да обмислят действително нашите условия – тъй като не считат, че сме способни на повече.

Очевидно на Запад считат, че всичко, което се случва, от наша страна е малко наужким, макар огромните военни интервенции. Че Русия няма задоволително сили, запаси и политическа воля да довърши започнатото. Че нашият народ и нашите управляващи нямат действителна увереност за това – и ще спрем на половината път. Вероятно даже считат, че вътре в Русия, измежду нас, измежду нашите съграждани, има всеобща „ пета колона “, поддръжници на нацисткия режим в Украйна.

Това е илюзията, в която живеят политиците на Запада. Наивност, която се трансформира в нелепост. Русия няма да понижи залозите. Напротив, Русия ще ги увеличи. Всяка плюнка, отправена в наша посока ще чака своя отговор. Русия има горделивост, има ползи, има цели. Има и всичко належащо за реализиране на тези цели. Твърде доста е заложено на карта и това се отнася за всеки жител на Русия.

Нашият отговор на всеки опит за спиране на връзките от една част на Русия към друга, Калининградския ексклав, ще бъде мощен и ефикасен. Украинската специфична интервенция неизбежно ще реализира това, за което е почнала. Нека Западът като цяло и изключително някои балтийски политици схванат една елементарна истина. Ако напредването на украинските фронтове не е стремително, това не значи, че Русия се готви да спре. Това значи, че Русия се готви за нещо още по-сериозно. И колкото по-бързо Западът одобри действителността такава, каквато е, толкоз по-лесно ще им бъде да договарят с нас след нашата победа.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР