Страните в Европейския съюз одобриха закон, който ще гарантира, че

...
Страните в Европейския съюз одобриха закон, който ще гарантира, че
Коментари Харесай

Новите автомобили, продавани в ЕС, трябва да бъдат с нулеви емисии от 2035 г.

Страните в Европейския съюз утвърдиха закон, който ще подсигурява, че всички нови коли, продавани от 2035 година, би трябвало да имат нулеви излъчвания, съобщи BBC.

Полша гласоподава срещу закона, а Италия, България и Румъния се въздържаха. Споразумението беше отсрочено със седмици, откакто Германия изиска изключение за коли, работещи с еко горива.

Искането на Германия в този момент ще помогне на всички хора с обичайни транспортни средства - макар че еко горива към момента не се създават толкоз световно. 

Твърди се, че еко горивата са въглеродно неутрални, защото употребяват уловени излъчвания на CO2, с цел да балансират CO2, обособен при изгаряне на горивото в мотора.

Очаква се новият закон да направи невъзможна продажбата на коли с мотори с вътрешно горене в Европейски Съюз от 2035 г.

Европейски Съюз ще каже по какъв начин могат да продължат продажбите на коли, работещи единствено с еко горива, по-късно тази година.

Леките коли и микробусите са виновни надлежно за към 12% и 2,5% от общите излъчвания на CO2 в Европейски Съюз, главният парников газ, съгласно Европейската комисия.

Късното опълчване на Германия пристигна, откакто страните от Европейски Съюз и политиците към този момент се съгласиха за последователното прекратяване през 2035 година и провокираха яд измежду някои дипломати от Европейски Съюз.

„ По принцип не харесваме този метод. Смятаме, че не е обективен “, сподели испанският министър на енергетиката Тереза Рибера, добавяйки, че настоящите оценки демонстрират, че еко горивата са прекомерно скъпи, с цел да станат необятно употребявани.

Porsche и Ferrari са измежду поддръжниците на еко горивата.

Германският министър на превоза Фолкер Висинг сподели, че съглашението ще " отвори значими благоприятни условия за популацията към климатично неутрална и налична подвижност ".

Ръководителят на Европейски Съюз по въпросите на климата Франс Тимерманс добави: „ Посоката на придвижване е ясна: през 2035 година новите коли и микробуси би трябвало да имат нулеви излъчвания “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР