Страните, участващи в 28-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция

...
Страните, участващи в 28-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция
Коментари Харесай

Участниците в конференцията на ООН за климата ще платят 100 млрд. долара на бедните

Страните, участващи в 28-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата, която ще се организира от 30 ноември до 12 декември в Дубай, ще се съгласят да изплатят 100 милиарда $ на бедните и разрастващи се страни за вреди, свързани с изменението на климата. Това заяви специфичният делегат на президента на Съединени американски щати по въпросите на климата и някогашният държавен секретар Джон Кери.

„ Ще сключим съглашение за основаване на фонд от 100 милиарда $ за компенсиране на загуби и вреди от изменението на климата в разрастващите се страни тази година и ще го използван преди идната година “, споделя той в изявление за Bloomberg. Според него това ще форсира процеса на използване на постигнатите климатични съглашения. Конференцията също по този начин ще показа „ първи по Парижкото съглашение “ разбор на напредъка към задачите в региона на климата, както и отчет за това по какъв начин светът може да се приспособява към изменението на климата, споделя Кери.

Той отбелязва, че Съединените щати към момента не са отделили средства за такива цели, защото някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е отдръпнал от Парижкото съглашение и не е подкрепил финансирането на климатичните цели. „ Резултатът е, че Съединени американски щати получиха неприятна известност по това време “, сподели някогашният държавен секретар на Съединени американски щати, добавяйки, че в този момент „ светът е доста друго място “ и хората „ одобряват проблемите с климата по-сериозно “ и са подготвени да влагат в начинания за климата. Бездействието, заключи Кери, може да докара освен до огромни финансови загуби, само че и до гибел на хора и  унищожаване на цели райони и всеобща миграция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР