Страните-отличници по покритие са Естония, Дания и Финландия Броят на

...
Страните-отличници по покритие са Естония, Дания и Финландия Броят на
Коментари Харесай

Унгария По малко от 2 от колите са без Гражданска отговорност

Страните-отличници по покритие са Естония, Дания и Финландия

Броят на колите в Унгария, които нямат наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", е намалял доста през последните пет години – от 5,8% на 1,8% към края на септември 2017 година, оповестиха от Унгарската асоциация на застрахователите MABISZ.
В Унгария са регистрирани към 4,7 милиона автомобила. От тях към края на деветмесечието без лавица са 86 000. В това отношение унгарският осигурителен пазар е в по-добро състояние от други пазари, разясняват наблюдаващи. Те дават за образец пазарите в Ирландия (където 5% от пътните транспортни средства са без " Гражданска отговорност " ), Хърватия (6%) или Украйна (около 33%).
Страните-отличници по покритие са Естония (1,4%) и Дания и Финландия, където по-малко от 1% от транспортните средства нямат застраховки " Гражданска отговорност ".
Неотдавна ИНСМАРКЕТ писа, че у нас обсегът на наложителната автомобилна застраховка " Гражданска отговорност " надвиши 98%. В края на ноември заместник-председателят на КФН, управляващ ръководство " Застрахователен контрол " - Ралица Агайн-Гури посочи, че броят на подписаните наложителни автомобилни застраховки сега е над 3 милиона и добави, че регулаторът за първи път след 2007 година може да се похвали действително с подобен висок обсег.
Още по тематиката 27 Ноември 2017 | По-малко от 2% от колите по пътищата ни са без застраховка " Гражданска отговорност "
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР