Схема за разпространение на наркотици е разбита от ГДБОП при

...
Схема за разпространение на наркотици е разбита от ГДБОП при
Коментари Харесай

МВР откри дрога за 400 000 лева при акция в София, Стара Загора, Варна и Бургас

Схема за разпространяване на опиати е разрушена от ГДБОП при спецоперация , извършена по едно и също време в София, Стара Загора, Варна и Бургас, заяви Нова телевизия. Открита е дрога за към 400 000 лв. по цени за потребностите на съдопроизводството - над 12 кг канабис, 2,3 кг метаамфетамин и 30 грама кокаин. Информация за случая е оповестена на брифинг от представители на полицията и прокуратурата.

По думите на заместник-директора на ГДБОП Боян Раев спецакцията е била извършена по неотложност. " Действията трябваше да бъдат осъществени едновременно, тъй като са били контрактувани доверителни покупко-продажби в Стара Загора, Варна и Бургас. Всички сделки са тръгнали точно от Бургас. Задържани за 24 часа бяха пет лица, три са с непрекъснати ограничения. Двама се търсят ", осведоми той.

Един от задържаните е осъждан. Наркотиците са открити дупка в дома на единия на един от арестуваните и в паркиран на обществено място остарял автомобил.

Началникът на ГДБОП-Бургас комисар Ради Пенев уточни, че участниците в незаконната скица са комуникирали между тях посредством мобилни приложения и персонален контакт. " Лицето, което е правило срещи за наркотрафик, е пътувало със фамилията си - жена си и 3-годишното си дете . Това му служи за оправдание при инспекция. Мъжът е от Бургас. В два тайника, пригодени за укриване на опиати, са открити друг тип дрога. Групата се е снабдявала от разнообразни места, някои от опиатите са влизали от Европейски Съюз, а една от дейностите, които са желали да осъществят, е експорт към прилежащи страни ", описа комисар Пенев.
 Мащабна интервенция на ГДБОП против трафика на дрога
Мащабна интервенция на ГДБОП против трафика на дрога

Не се разкриват подробности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР