Страните от Централна и Източна Европа са шампиони по навлизане

...
Страните от Централна и Източна Европа са шампиони по навлизане
Коментари Харесай

Мобилно приложение превръща смартфона в ПОС терминал


Страните от Централна и Източна Европа са първенци по нахлуване на безконтактните заплащания
(снимка: Mastercard)

Иновативно решение myPOS Glass дава опция на междинни, дребни и нано-търговци да одобряват заплащания посредством приложение за Android устройства, без да се постанова в допълнение закупуване на хардуер или кабели, т.е. без да се постанова спомагателна инвестиция в ПОС терминал.

Приложението е създадено от българския финтех myPOS взаимно с картовия оператор Mastercard и се  предлага на няколко пазара в Европа.

„ подкрепя търговците да вършат бизнес на всички места и когато и да е, уместно е за експерти в придвижване, снабдители и куриери, заведения за улична храна, сезонни пазари, фитнес и уелнес консултанти и други ”, разясни Христо Георгиев – създател на myPOS.

„ Сега е времето огромните да оказват помощ на дребните. myPOS Glass е специфичен софтуерен артикул, който имаме вяра, че дава отговор на новата икономическа действителност след появяването на COVID-19 ”, разяснява Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.
още по тематиката
Приемането на безконтактни заплащания е причина за конкурентоспособност на търговците, подсигурява по-голяма сигурност и улеснение както за служителя на касата, по този начин и за купувача на опашката.

По данни на Mastercard, страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са първенци по нахлуване на безконтактните заплащания като дял от всички картови заплащания – с индикатор 89% дял при приблизително 84% за Европа. Все повече консуматори употребяват мобилен портфейл, т.е. заплащат непосредствено със смарт телефона си (18% от всички безконтактни заплащания в Европа).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР