Страните от ОПЕК+ обявиха във Виена, че са се споразумели

...
Страните от ОПЕК+ обявиха във Виена, че са се споразумели
Коментари Харесай

Спожразумение в ОПЕК+ за още съкращаване на петролния добив

Страните от ОПЕК+ оповестиха във Виена, че са се споразумели в допълнение да съкратят добива на нефт с минимум 500 000 барела дневно, с цел да поддържат цените на суровината, заяви Франс прес, базирайки се на официално съобщение от срещата на членките на петролния картел в петък.

Така общият рандеман ще бъде намален с 1.7 милиона барела дневно за всички от групата от 24 страни. Някои от тях, измежду които Саудитска Арабия, ще прибавят към тази нова цел доброволни спомагателни съкращения на размера на добива, се споделя в известието.

Целевото ниво на добива на Рияд ще бъде 9.74 милиона барела дневно, уточни саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман Ал Сауд, представен от ТАСС. Това значи намаляване с 400 000 барела по отношение на настоящия рандеман от 10,15 милиона барела дневно, посочи той.

Министрите от ОПЕК+ са съгласували в допълнение намаление на добива в границите на виенското съглашение за още три месеца, от 1 януари 2020 година.

Ирак има намерение да редуцира в допълнение добива си с 50 000 барела дневно и по този начин дневната му квота ще стане 4 милиона и 462 барела, разгласи министърът на петрола Тамер ал Гадбан пред публицисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР