Страните от НАТО трябва да компенсират съкращенията на военно оборудване

...
Страните от НАТО трябва да компенсират съкращенията на военно оборудване
Коментари Харесай

НАТО трябва да запълни военните празнини, за да бъде готов за конфликти, каза генерал от алианса

Страните от НАТО би трябвало да компенсират съкращенията на военно съоръжение в интервала след Студената война, с цел да създадат алианса кадърен да реагира бързо при положение на спор. Това съобщи командващият силите за бързо реагиране на НАТО военачалник Йорг Фолмер, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3113
" Ние имаме необикновено количество сили, само че минусът ни е, че множеството от тези сили не са непрекъснато готови за бойни дейности – просто тъй като нямат цялото съоръжение, което им е належащо ", сподели Фолмер в изявление за организацията по време на обучение на НАТО в Норвегия в събота.

" Решаващият въпрос е да възстановим своите качества. Това е обвързвано с числеността, само че и с възобновяването на подготвени за пердах подразделения, а също – това е идната основна стъпка – с даването им още веднъж разполагаем на НАТО ", съобщи той, говорейки за процедура, при която дадена страна членка уведомява алианса, че има войски, подготвени да му бъдат предоставени. Генералът добави, че има поради подразделения с размера на бригада и дивизия.

По думите му рецесията в Украйна е довела до смяна в парадигмата на НАТО, изразяваща се в изместване на фокуса от експедиционните задачи от последните 20 години. Според него опасността, идваща за Европа от Русия в този момент, е от изцяло друг мащаб.

" Tези експедиционни задачи бяха войни по желание. Ние взехме политическо решение да участваме в тях и след това поискахме от съдружниците си контингенти от сили, които да бъдат изпратени ", съобщи той.

„ Сега, и това е смяната в парадигмата, имаме потребност от сили, които да бъдат предоставени на НАТО авансово, с цел да разполагаме с тях при положение на спор и война, откакто бъде взето политическо решение за тяхното изпращане. Нуждаем се от сили, избрани още в спокойно време. Готови за пердах, способни да бъдат мобилизирани за малко време “, съобщи Фолмер.

Генералът сподели, че желае в североизточния район на НАТО да има сили, които да са сложени на три нива на подготвеност за разрастване – за 10, 30 и 180 дни.

„ От решаващо значение е страните да дават тези сили на НАТО още в спокойно време, с цел да могат бързо да бъдат мобилизирани след вземането на политическо решение “, съобщи той, като акцентира, че „ е належащо това да бъде надеждна и предсказуема процедура в бъдеще “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР