Страните от НАТО са подготвени за потенциален директен сблъсък с

...
Страните от НАТО са подготвени за потенциален директен сблъсък с
Коментари Харесай

Адмирал Бауер: Готови сме за директен сблъсък с Русия

Страните от НАТО са готови за евентуален пряк конфликт с Русия. Това заяви ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер в изявление за ArmyInform, представено от УНИАН. Според него Алиансът е схванал смяната в обстановката със сигурността още през 2014 година, след съветската окупация на Крим.
 
От 2019 година съдружниците от НАТО започнаха да се връщат към груповата сигурност: те трансформираха своята отбранителна тактика, оперативно обмисляне и силите, нужни за осъществяване на всички тези задания.
 
" Сега всички разбираме, че в подтекста на връщане към груповата сигурност времето не е на наша страна. Защото врагът взема решение по кое време и къде те нападна и какъв брой дълго ще продължи спорът. Украйна, за жалост, се убеди в това. Готови ли сме? Отговор: Да! Това е главната ни задача - да бъдем подготвени. Ако това се случи през днешния ден, тогава ще би трябвало да се борите с това, което имате. Това постоянно е композиция от подготвеност за днешния ден и в това време възстановяване на опциите за бъдещето ", сподели Бауер.
 
Адмиралът означи още, че от 2016 година Алиансът уголемява наличието си в Прибалтика, а с началото на пълномащабна война - в Словакия, Унгария, Румъния, България.
 
" Сега имаме осем такива бойни групи с размер на батальон, които могат да бъдат обединени в бригада, в случай че е належащо. Засегнатите страни непрестанно работят по този механизъм. Ако е належащо повече, тогава ще го обмислим. Но към този момент това е задоволително ", сподели адмиралът.
 
В същото време Бауер означи, че актуалната война има и други измерения, като киберпространството или офанзивите в космоса, а Русия също има способи да упражнява въздействие в Арктика, в западната част на Атлантическия океан, в Африка, в Средиземно море, в Черно море.
 
Според него е неточност да се фокусираме единствено върху източния фланг, тъй като руснаците не са единствено там. НАТО непрекъснато следи техните дейности и реагира надлежно, в случай че е належащо.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР