Страните от НАТО нямат време да попълнят артилерийските запаси на

...
Страните от НАТО нямат време да попълнят артилерийските запаси на
Коментари Харесай

“Пентагонът не очакваше това”. Посочиха сериозен проблем на украинската армия

Страните от НАТО нямат време да попълнят артилерийските ресурси на украинската войска. Според американски публицисти забележителна част от оръжията, доставяни от Запада, към този момент не са боеспособни. А ремонтният потенциал на Киев не е задоволителен. На какво разчитат ВСУ?

Недостиг на запаси

Всеки ден Русия и Украйна употребяват хиляди снаряди от всевъзможен диаметър. За разнообразни цели: армейски колони, пунктове за разполагане на личния състав, щабове, полеви укрепления. В късната есен, когато интензивността на военните дейности понижа заради времето, артилерията се употребява доста по-интензивно.

Още напролет украинските войски се оплакаха от липса на муниции. Западът оказа помощ. По-рано страните от НАТО предадоха на Киев към 350 гаубици с диаметър 155 и 105 мм. Сега ВСУ употребяват главно тях.

Въпреки това, съгласно “Ню Йорк Таймс ” към една трета от оръжията към този момент не работят. Най-често излиза от строя американският М777, именуван в Донбас " Трите топора ". Проблеми има и при френските самоходни оръдия " Цезар ", както и при немските ПЗХ2000. Всички са диаметър 155.

" Нашите трофейни екипи изследваха развалени оръжия ”, споделя офицер от 1-ви армейски корпус на Народната милиция на ДНР с позивна “Клим ”. “Повечето от тях са със мощно износени дула и затвор. Като цяло е доста видимо, че не са основани за огромна война, а по-скоро за спорове на ниско равнище. " Трите топора " бяха признати относително неотдавна - през 2005 година По това време Съединени американски щати водиха война в Ирак и Афганистан. Тези оръдия бяха идеални за тези театри на военни дейности.

Те се демонстрират добре в Украйна, допълват военните. Въпреки това, заради градивните характерности, те са доста по-ненадеждни от 152-милиметровите милиметровите “Мста-С ”, “Мста-В ” и “Хиацинт ”, с които е въоръжена съветската войска. Западните мостри са по-слаби даже от античното Д-20.

Пъстра номенклатура

Това се удостоверява от американската преса. Авторите на публикацията в “Ню Йорк Таймс ” означават, че такава компактност на артилерийския огън в Европа не е имало от Втората международна война насам.

ВСУ изстрелват от 2-4000 снаряда дневно. Те постоянно удрят на оптималната отдалеченост - това изисква зареждане на гаубиците с оптимален заряд барута, което от своя страна унищожава още повече ресурса им.

„ Един ден бойни дейности в Украйна се равнява на месец или даже повече в Афганистан “, сподели пред “Ню Йорк Таймс ” Камил Гранд, някогашен помощник-генерален секретар по отбранителните доставки на НАТО.

Ситуацията се усложнява от пъстрата гама от 155-милиметрови снаряди. Всяка страна има своя лична технология, боеприпасите се основават за характерни оръжия и условия на бойна приложимост. Американският снаряд е много друг от италианския или немския.

Обаче военните към този момент не са изключително загрижени - те вземат каквото са им донесли на позициите.

Освен това, съгласно анализаторите, страните от НАТО доставят на Киев на първо място това, което от дълго време се съхранява в хранилища и, в положителния смисъл, предстои на отписване. А повреден снаряд може да избухне в цевта при изстрел.

Трудности с ремонта

Подмяната на износена цев с дължина над шест метра и тегло стотици килограми в полеви условия е меко казано непроста задача. Титанът се употребява необятно в западните оръдия - това оскъпява поддръжката, изключително в Украйна, където отбранителната промишленост е " заточена " най-вече за руска техника.

Следователно оръжията се изнасят в чужбина - най-вече в Полша. Там работят ремонтни цехове на европейското командване на Пентагона.

И най-после, запасите от 155-милиметрови снаряди в арсеналите на съдружниците на Киев не са безкрайни. Като се има поради, че това е главният диаметър на артилерията на НАТО, Вашингтон към този момент предвижда недостиг.

Така “Уолстрийт Джърнъл ” заяви, че Съединени американски щати възнамеряват да закупят от Южна Корея най-малко 100 хиляди такива муниции за Украйна. Това, съгласно американското командване, ще бъде задоволително за няколко седмици дейни боеве.

Освен това въпросът за доставките като цяло е противоречив измежду съдружниците. Например Италия и Швейцария отхвърлиха военна помощ. А към 20 страни членки на НАТО оповестиха привършване на ресурсите. Всичко това, дружно с логистичните проблеми, може да аргументи доста проблеми на ВСУ.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР