Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят

...
Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят
Коментари Харесай

Страните от Г-7 поеха ангажимент да спрат постепенно вноса на руски петрол

Страните от Групата на седемте (Г-7) се ангажираха да забранят или последователно да прекратят вноса на съветски нефт, а Съединени американски щати показаха наказания против ръководители на "Газпромбанк " и други предприятия, с цел да санкционират Москва за войната ѝ против Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Поемаме ангажимент за последователно унищожаване на зависимостта ни от съветската сила ,

в това число посредством последователно преустановяване или възбрана на вноса на съветски нефт. Ще подсигуряваме, че ще създадем това навреме и проведено ", обявиха водачите на Г-7 в взаимно изказване. "Ще работим дружно и с нашите сътрудници, с цел да осигурим постоянни и устойчиви международни енергийни доставки и налични цени за потребителите ".

Разговорът им продължи малко повече от час .

В документа не се показват съответни времеви рамки, нито коя страна какъв ангажимент е поела, означи Франс прес.

Това е най-новият ход на Запада за оказване на напън върху съветския президент Владимир Путин

поради нахлуването на страната му в Украйна и смъртоносните последствия от войната. Лидерите на Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати организираха срещата си в деня, в който обичайно Европа празнува края на Втората международна война. Третата среща за годината на 7-те най-развити стопански системи в света се състоя ден преди военния церемониал, с който Русия отбелязва годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачите на останалите страни от Г-7 разговаряха през днешния ден посредством видеоконферентна връзка и с украинския президент

Володимир Зеленски, с цел да обсъдят войната, поддръжката за Украйна и спомагателни ограничения против Москва, в това число в региона на енергетиката.

Междувременно Съединените щати показаха наказания против три съветски малките екрани ,

не разрешиха на американци да дават счетоводни и консултантски услуги на руснаци и постановиха визови ограничавания на към 2600 съветски и беларуски представители.

Мерките, наложени на управлението на "Газпромбанк ", са първите, които засягат огромния съветски експортьор на газ .

Съединени американски щати и техните съдружници заобикалят да подхващат стъпки, които биха могли да доведат до спиране на доставките на газ за Европа - главния клиент на Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР