Страните от Г-7 поискаха в обща декларация Русия да бъде

...
Страните от Г-7 поискаха в обща декларация Русия да бъде
Коментари Харесай

Г-7 иска Русия да бъде изключена от Съвета на ООН по правата на човека

Страните от Г-7 желаеха в обща декларация Русия да бъде изключена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида , заяви Франс прес.

" Убедени сме, че е пристигнал моментът да бъде прекъснато участието на Русия в Съвета по правата на индивида ", декларират външните министри на седемте най-развити индустриални страни. Предложението ще бъде показано през днешния ден пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Освен това страните от Г-7 дават обещание, че причинителите на " кланетата " в украинския град Буча " ще бъдат преследвани и ще би трябвало да дават отговор " за действията си.

В понеделник Съединени американски щати и Англия желаеха изключването на Русия от интернационалната институция в отговор на " фотосите от Буча ". След изтеглянето на съветските сили в града бяха открити голям брой трупове .

Кадрите на " цивилни жертви, жертви на изтезания и явни изтезания, както и известията за полово принуждение и разрушение на гражданска инфраструктура, демонстрират същинското лице на бруталната нападателна война на Русия против Украйна и нейния народ ", прибавят те. Г-7 твърди, че работи за " увеличение на натиска върху Русия, посредством налагане на спомагателни ограничаващи ограничения ".

Европейският съюз преглежда през днешния ден пети кръг на наказания, които включват за пръв път ограничения против съветския енергиен бранш, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР