Страните от Европейския съюз с неутрална позиция възразяват срещу предоставянето

...
Страните от Европейския съюз с неутрална позиция възразяват срещу предоставянето
Коментари Харесай

Австрия: Неутрални страни от ЕС възразяват срещу гаранции за сигурност за Украйна

Страните от Европейския съюз с неутрална позиция възразяват против даването на цялостни гаранции за сигурност на Украйна, сподели в четвъртък австрийският канцлер Карл Нехамер, представен от " Ройтерс ".

" За нас като неутрални страни е ясно, че не можем да дадем такива гаранции за сигурност. Австрия, Ирландия, Малта и Кипър ясно дадоха да се разбере, че имат възражения ", съобщи Нехамер преди среща с други водачи на Европейски Съюз в Брюксел.

" Трябва категорично да се вземе поради ролята на неутралните страни. Със сигурност ще обсъдим това и ще намерим формулировки, които да са допустими и за нас ", добави той.

По-рано тази седмица украинският президент Володимир Украйна да получи политическа покана за присъединение към НАТО, когато алиансът организира среща на върха в Литва идващия месец.

" Налице е цялостно съгласие за гаранциите за сигурност за Украйна през интервала досега на присъединението. Ние работим с екипа, с цел да създадем решенията във Вилнюс в действителност значими ", означи украинският президент.

Миналата седмица немският канцлер Олаф на Украйна, само че разруши очакванията на Киев за бързо присъединение към НАТО.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР