Страните членки (Съветът) на ЕС удължиха секторните санкции срещу Русия,

...
Страните членки (Съветът) на ЕС удължиха секторните санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС продължи секторните санкции срещу Русия

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз удължиха секторните наказания против Русия, чието деяние изтича на 31 януари.

Решението бе взето на писмена процедура, оповестиха за Клуб Z от шведското изменничество на Съвета. Това стана на постоянната седмична среща на непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз в Брюксел.
Мерките
Секторните ограничения включват възбраната за вноса и износа на оръжие от и за Русия. Същото се отнася и за артикули с двойно предопределение, които биха съдействали за усилването на военната машина на Кремъл или съветската промишленост.

Граждани на Русия и основани там компании нямат право да подписват контракти за публични поръчки в Европейски Съюз.

Забранени са продажбата, даването, превеждането или износът на банкноти, деноминирани във валута на страна членка, за всички лица и формирания в Русия, в това число държавното управление и Централната банка, както и потреблението им в страната.

Не могат да бъдат одобрявани депозити от съветски жители, живеещи в Русия лица, основани там или отвън Европейски Съюз формирания, в случай че над 50 на 100 от правото на благосъстоятелност са на съветски жители или живеещи там хора, или в случай че общата стойност на депозитите на физическото или юридическото лице в дадена кредитна институция надвишават 100 000 евро.

Забранени са преводите, свързани с ръководството на запасите и активите на съветската Централна банка.

Самолети, чиито оператори са съветски авиопревозвачи, или регистрирани отвън Русия самолети, наети или притежавани от съветски физически или юридически лица, не могат да изхвърчат, да кацат или да прелитат над територията на Европейски Съюз.

Транспортна компания, основана в Русия, не може да транспортира артикули по пътищата на Европейски Съюз даже с директно прекосяване.

Нито един транспортен съд, регистриран в Русия, не може да дебаркира в пристанищата на Европейски Съюз.

Забранени са продажбата, доставката, прехвърлянето или износът на артикули и технологии, предопределени да потребление в авиационната и галактическата промишленост на Москва.

Не могат да бъдат купувани, внасяни или трансферирани въглища от Русия.

Същото се отнася и за суровия нефт. (България обаче получи дерогация и има правото на внася съветски недопечен нефт по море до края на 2024 година Облекчения получиха също Хърватия, Унгария, Словакия и Чехия - б.р.)

Наложена е възбрана върху продажбата, доставката, прехвърлянето или износа на артикули или технологии за пречистване на нефт или втечняване на природен газ.

Забранява се вносът, покупката и прехвърлянето на артикули от желязо и стомана.

Луксозни артикули не могат да бъдат продавани, доставяни, изнасяни или трансферирани.

Не се позволяват продажбата, доставката, прехвърлянето и износът на на артикули и технологии за морска навигация.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР