Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес кандидатурата на Илиана

...
Страните членки (Съветът) на ЕС одобриха днес кандидатурата на Илиана
Коментари Харесай

Окончателно – Илиана Иванова одобрена за еврокомисар

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз утвърдиха през днешния ден кандидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар по нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта.

Това стана съгласно общо единодушие с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Кандидатурата на българската представителка бе утвърдена бе з разисквания по време на Съвет „ Общи въпроси “ в Брюксел.

Илиана Иванова поема поста и ресорите на Мария Габриел, която стана вицепремиер и външен министър на България. Мандатът на актуалната комисия изтича през юни 2024 година
Тя е
Родена е през 1975 година в Стара Загора. Дипломира се с бакалавърска степен по интернационалните стопански връзки в Икономическия университет във Варна. Защитава магистърска дисертация по интернационалните финанси в Thunderbird School of Global Management в Аризона, Съединени американски щати.

Иванова е била координатор по интернационалните финансови институции в Министерство на земеделието и храните. По-късно е работила в разнообразни американски финансови и банкови институции.

От 2009 година до 2012 година е била евродепутат. От 2013 година е член на Европейската счете палата (ЕСТ). Избрана е за декан на одитния състав, отговарящ за одита в областта на структурните политики, превоза и енергетиката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР