Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за нов кръг

...
Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за нов кръг
Коментари Харесай

ЕС се съгласи за нови санкции срещу Кремъл – сред тях ценови таван на руския петрол

Страните членки на Европейския съюз се споразумяха за нов кръг от наказания против Русия поради експанзията ѝ против Украйна, заяви чешкото председателство на Европейски Съюз.

„ Посланиците реализираха политическо съглашение за нови наказания против Русия – мощен отговор на Европейски Съюз на противозаконното анексиране на украински територии от Путин “, разгласи чешкото президентството в „ Туитър ”.

Посланиците на 27-те страни членки утвърдиха и подписаха в сряда оферти таван за цената на съветския недопечен нефт, доставян до страни отвън Съюза, като част от осмия пакет от наказания на блока против Москва, оповестява „ Файненшъл таймс ”.

Горната граница на цената е в развой на договаряния, отбелязва изданието. 

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ще предложи в навечерието на срещата на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз в Прага в края на седмицата общо договаряне на доставките на газ и договаряния за по-ниски цени със сигурните снабдители. По нейните думи Европейски Съюз може да разчита на доставките на газ от Съединени американски щати и Норвегия. Тя означи, че независимото договаряне на доставки води до растеж на пазарните цени.

Фон дер Лайен посочи, че от началото на войната на Русия в Украйна Европейски Съюз е понижил използването на газ с 10 на 100. Делът на съветските газови доставки е бил редуциран от 41 на 100 през февруари до 7,5 на 100 през днешния ден. Европейските газохранилища са запълнени до 90 на 100, уточни тя.

По нейните думи се планува ограничение на обвързаността сред цените на тока и на газа. Според нея е допустимо да се разиска въвеждане на таван на цените на газа, употребен за произвеждане на електричество.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР