Страната в момента няма полза от нови избори, каза президентът

...
Страната в момента няма полза от нови избори, каза президентът
Коментари Харесай

Президентът Радев прогнозира чудовищна инфлация, настоява за изход от енергийната криза

Страната сега няма изгода от нови избори, сподели президентът Радев в отговор на журналистически въпроси. Според него зависимостта на страната от съветски газ и нефт е огромна.

" Най-малкото сега имаме изгода от нови избори. Българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да е българският интерес ", посочи президентът.

Според Радев би трябвало да се търси решение за излаз от енергийната рецесия, провокирана от спрените доставки на газа и ембаргото върху петрола от Русия.

" За разлика от други страни, българите са най-бедните и енергийно най-бедните в Европейски Съюз. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение на цените на доставките. Борбата е да се запазят същите. Рисковете са чудовищна инфлация, при която хиляди дребни и междинни предприятия няма да устоят ", акцентира президентът.

След напрежението сред него и вицпремиера Корнелия Нинова, Румен Радев дефинира упрека ѝ за износа на оръжия за Украйна като неточен.

" Явно госпожа Нинова се пробва да избяга от подписа си под разрешителните за експорт на оръжие за трети страни, които тя знае доста добре, че стигат до Украйна. Това са частни компании, само че значим е подписът в междуведомствената комисия, която тя ръководи, с който се позволява износът на оръжия ", обърна внимание той.

Радев дефинира като ултиматум думите на външния министър на Северна Македония, че опция за развиване на връзките сред двете страни на процедура има до юни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР